Pirkka-lehdestä
löysin ohjeen hieman erilaiseen Runebegin leipomukseen. Tein tätä
sitten töihin perjantaiksi, jolloin tuli otettua varaslähtö Runebergin
päivään ja talviloman alkajaisiksi hieman makeammat päiväkaffet.
Kakku oli erittäin hyvää ja sopivan kosteaa eikä rommi maistunut
yhtään. Minä vaihdoin kaakaojauheen tilalle mantelijauhetta ja
piparkakkumurujen tilalle korppujauhoja. Kuorrutteesta ei tullut yhtä
vaaleanpunaista kuin ohjee kuvassa, liekö johtunut hillon
laadusta...? Mulla oli nimittäin paistonkestävää marmeladia ja ohjeessa
puhuttiin hillosta... Mutta hyvää oli ja toimis varmasti muillakin hilloilla.
Ohje kopioitu suoraan Pirkan sivuilta:
Ohje kopioitu suoraan Pirkan sivuilta:
RUNEBERGIN VADELMAKAKKU
(15 palaa)
Ainekset:
150 g | voita tai leivontamargariinia | |
1 1/2 dl | sokeria | |
2 | kananmunaa | |
3 dl | Pirkka vehnäjauhoja | |
2 tl | leivinjauhetta | |
2 tl | vanilliinisokeria | |
1 rkl | Pirkka kaakaojauhetta, tummaa | |
1 dl | Pirkka vadelmahilloa | |
1 dl | piparkakkumuruja | |
Kostutus |
||
1/2 dl | vettä | |
1/2 dl | rommia | |
2 rkl | sokeria | |
Koristelu |
||
1 rkl | Pirkka vadelmahilloa | |
n. 2 tl | vettä | |
1 dl | tomusokeria |
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon
huoneenlämpöiset munat yksitellen. Sekoita joukkoon vadelmahillo.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe.
Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista kakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun vielä jäähtyä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.
4. Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
5. Kumoa kakku vadille. Sekoita keskenään vadelmahillo, vesi ja tomusokeri. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.
Aikaisemmat kommentit:
Laitoin ohjeen mukanaan piparimuruja, ja kakku oli suorastaan pahaa. Roskiin meni suurin osa. Luulenpa että jos olisin minäkin käyttänyt korppujauhoja piparin sijaan, niin kakku olisi maistunut vadelmaiselta ja paremmalta. Nyt se maistui kummalliselta rommi-piparilta.
2. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Paista kakku 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun vielä jäähtyä hetki. Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.
4. Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa. Kostuta kakku lusikoimalla liemi kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
5. Kumoa kakku vadille. Sekoita keskenään vadelmahillo, vesi ja tomusokeri. Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua.
Aikaisemmat kommentit:
Anonyymi
kirjoitti 05.02.2011 - 13:37
Se väri tulee mansikanmakuisesta punaisesta tomusokerista.:)
minä
kirjoitti 09.03.2011 - 23:37
Kuorrutuksesta: minä käytin Pirkka vadelmahilloa ja tavallista
tomusokeria, ja vain aavistuksen vettä. Ja kuorrute oli paksua ja tosi
vaaleanpunaista. Kaunista. Eli laitoit varmaan liikaa vettä ja väärän
merkkistä marmeladia omaan kuorrutteeseesi, kun tuli tuon näköinen.Laitoin ohjeen mukanaan piparimuruja, ja kakku oli suorastaan pahaa. Roskiin meni suurin osa. Luulenpa että jos olisin minäkin käyttänyt korppujauhoja piparin sijaan, niin kakku olisi maistunut vadelmaiselta ja paremmalta. Nyt se maistui kummalliselta rommi-piparilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥