torstai 26. marraskuuta 2009

SLY9: Ensimmäinen SLY-paketti

Kauan jännityksellä odotettu ensimmäin SLY-pakettini saapui!!!
Aiheena oli lapsuuden herkku ja yllätys, yllätys: ystäväni herkku oli monen muun (kuten myös itseni) tavoin MOKKAPALAT

Paketti sisälsi:
- ihanan piparimaisen nalle kortin
- kaakaotomusokeria (loppuikin jo aikaa sitten ja ajattelinkin ostaa jouluherkkuja varten)
- VanHoutenin Cacaota (joskus lapsena viimeksi juonu tätä)
- koristetähtiä (ajatelinkin jouluherkkuihin jotakin tähti-koristeita hankkia)
- vanilliinisokeria (sitähän menee)
- leivinjauhetta (toinen suurmenekki)
- piparminttuströsseleitä (myönnän, oli pakko aukaista ja maistaa, kun ei oo aikasemmin ollu)

Paketti oli aivan herkullinen! Kiitos SLY:ni! Jännityksellä odotan seuraavaa pakettia.

Aikaisemmat kommentit:
SLY:si kirjoitti 27.11.2009 - 19:56
Mukavaa että paketti oli mieluinen. Ensi kuussa uudelleen.

Pullaa

Tein pakkaseen vierasvaraksi pullaa, kun oli entiset tullu syötyä. Ainaisten korvapuustien tilalle tein korvapuustisolmu-pullia. Oli mukava vaihteeksi napostella hieman erinnäköistä pullaa.

Laitoin pitkästä aikaa myös kardemummaa, meillä kun ei siinä niin kovasti tykätä mutta kyllä se alas menee.
Kuulin yhtenä päivänä radiosta, että kardemumman muovipötköjen teko lopetettaisiin... Liekö uutisankka vai tosi mutta ostin kuitenkin varalta pari pötköä varastoon, vaikka me ei nyt kovin kardemumman ystäviä ollakaan, niin on se joskus mukava laittaa, pullastakin tulee hieman erin makuista.
 

Aikaisemmat kommentit:
Hanna kirjoitti 30.11.2009 - 15:40
Herkullisen näköisiä pullia! =)
Olen muutes huomannut jännän jutun, on kausia jolloin kardemummaa on pakko laittaa mukaan taikinaan ja sitten sellaisia jolloin sen jättää mieluusti pois.

Suklaacookiet 30 kpl (n.55 kpl)

Kaapissa ei ollut kuin Marie-keksejä ja aineet löytyi kaapista, niin mikäpäs se siinä, suklaakeksejä vain tekemään.

Ohje löytyi Leivontaherkut -korteista ja on seuraavanlainen:

150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata (mulla oli ihan tavallista Fazerin)
50 g suolapähkinöitä (tai 1/2 dl kaurahiutaleita, joita laitoin)
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
n. 4 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Rouhi suklaa (ja pähkinät/kaurahiutaleet) ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita kaneli, leivinjauhe ja suurin osa jauhoista (laitoin 3 dl) toisessa kulhossa.
4. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja tahmeaksi.
5. Muotoile taikinasta 30 pientä palloa. (Muotoilin teelusikan avulla ja tällöin tuli n.55 keksiä) Pane pallot pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes cookiet ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.

maanantai 16. marraskuuta 2009

Rommisuklaa-pallot

Ulla oli tehnyt Kookossuklaa-palloja aikoinaan. Minä päätin kokeilla Rommisuklaapalloja, kun jäi kermaa piirakasta ja suklaatakin oli.
Eli jätin alkuperäisestä ohjeesta kookoshiutaleet kokonaan pois ja laitoin 1 rkl rommia tilalle. Tuli ihan hyviä, meikäläinenkin tykkäs vaikka ei nuo alkoholipitoiset suklaat (siis likööri) tahdo oikein alas mennä... Mutta nämä muistutti hieman ehkä Dacapoa.
Valkoiset on pyöritelty tomusokerissa ja tummat kaakaojauheessa.

Aikaisemmat kommentit:
Mia kirjoitti 16.11.2009 - 12:01
Slurpsis, vaikka en ole alkoholin ystävä, niin DaCapo on kyllä hyvää, ja näin ollen täytynee olla näidenkin. Ja ainakin ne houkuttelevat minua ottamaan tuosta kipasta yhden, jos toisenkin...

Insanity kirjoitti 20.11.2009 - 00:17
Suklaaherkut ovat kyllä maailman parhaita :) Nyt kun on joulukin tulossa, niin tälläisiä namusia voisin harkita tekeväni..

MinnaT kirjoitti 26.11.2009 - 10:27
Nämä oli kyllä tosi helppoja tehdä ja äkkiä katosi jääkaapista :)
Kädet vaan tahto sotkeentua kun teki, eli jotkin käsineet olisi ehkä hyvä olla käsissä...

sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Iltapalaa


Iltapalaksi tein Juhlattaren ohjeella piirakkaa. Ohjeella tulee pellillinen. Mä en laittanu purjoa ollenkaan, laitoin sen tilalle keltaista paprikaa (kumpaakin paprikaa puolikkaan). Mausteiksi laitoin suolaa, mustaapippuria ja paprikajauhetta. Chiliä ja valkosipulimurskaa oli kans tarkoitus laittaa mutta oli vähän "kiire", niin en sitten muistanu. Jos sitä seuraavalla kerralla muistaisi, oli sen verran hyvää että tulee varmasti tehtyä toistekin. Silloinhan vois kokeilla vaikka jauhelihaa ja laittaa vähän Habanero-jauhetta potkua antamaan.

REX / RADIO kahvin kera

Ullan Unelmakakut -kirjassa on Rex-kakku, joka vaikutti helpolta ja makialta. Ja kun vielä "Tinan keittiössä" Tina Nordström teki samaa kakkua Radio-kakku nimellä, niin pitihän sitä alkaa kokeilemaan... Tinan ohje oli hieman erilainen kuin Ullan. Maku toi mieleen tryffelisuklaat, elikkä ei ollenkaan paha.
Rex-kakku (Unelmakakut-kirjasta)
1 dl tomusokeria
2 munaa
150 g kookosrasvaa
100 g suklaata sulatettuna
150 g neliskulmaisia keksejä (laitoin Marie-keksejä)
Kostutus:
1 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Sulata suklaa. Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Voit sillä välin vatkata sokerin ja munat kuohkeaksi. Lisää sula suklaa kookosrasvaan. Sekoita joukkoon munasokerivaahto varovasti ja anna jäähtyä. Vuoraa suorakulmainen vuoka (n.8*20cm) leivinpaperilla ja laita neljä maidossa kostutettua keksiä riviin. (Mulla oli silikoninen leipävuoka, jonka vuorasin elmukelmulla. Kerrokseen meni 4 keksiä ja reunoille puolikkaat keksit) Levitä päälle suklaaseosta. Jatka näin. Lopeta suklaakerrokseen ja laita kylmään kovettumaan muutamaksi tunniksi. Laita tarjoiluastialle suklaakerros päällimmäiseksi, itellä tuli keksikerros...

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 25.11.2009 - 23:20
Kiva kakku ja helppo tehdä - ei tarvitse uunia! Pienenä tuli lisättyä parin tädin reseptiin, että laita uuniin 150°C 20 min. Tädit tekivät kakkua ja lukivat reseptin tarkkaan ! Ensimmäinen kerta nauratti kaikkia, mutta toisella kertaa minua jo toruttiin :D

MinnaT kirjoitti 26.11.2009 - 10:28
Hih, on siinä tädeillä ollut ensimmäisellä kerralla miettimistä, että "mitenkäs tämä nyt näin meni..." :D

sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäivä leivokset

Käytiin paikallisessa kahvilassa joku aika sitten ja syötiin siellä ihanat suklaaleivokset kahvin kanssa. Ajattelin sitten kokeilla isänpäiväksi tehdä sellaisia. Omasta päästä kokeilin ja tällaisia niistä sitten tuli:

Oli ihan hyvää mutta seuraavalla kerralla teen hieman erilailla. Tämmöinen ohje oli nyt:
Pohjana 4 munan täytekakkupohja, välissä vadelmamarmeladia ja mansikkahilloa sekoitettuna, kuorrutuksen alla kreemi, kuorruksena suklaakermafariinisokeri sekoitus ja koristeet marsipaania.
Näitä leivoksia tuli siis 6 kpl, enemmänkin olis tullu jos oisi pienemmiksi leikannut...

sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Pyhäinpäivän kahvittelut

Tarjolla oli Juustokinkkukierteitä, Jauhelihapizzahyrrät, Turkinpippuri juustokakku sekä Kahvipanttereita.
Juustokinkkukierteet tein ihan alkuperäisen ohjeen mukaan, jätin vain täytteestä ruohosipulin pois.Jauhelipizzahyrrät tein niinkuin olisin tehnyt pizzan mutta rullasin sen kääretortuksi ja leikkasin viipaleiksi. Tämä ei oikein onnistunut raakana, joten toisen rullan paistoin rullana ja vähän jäähtyneenä leikkasin, näin onnistui paljon paremmin.
Turkinpippuri juustokakkua hieman muuttelin alkuperäisestä. Kahvipanttereihin laitoin murukahvijauheen tilalle Cappucino jauhetta.
EDIT OHJEET
Pizzahyrrät n.22 kpl
Pohja:
runsaat 4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl vettä
4 rkl öljyä
Täyte:
tomaattipyrettä
400 g naudan paistijauhelihaa (voit myös laittaa muutakin)
100 g sipulia (pakaste tai puolikas tuore)
suolaa ja muita haluamasia mausteita (mulla oli puolessa Habanero mausteseosta ja puolessa mustaapippuria)
juustoraastetta 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä leivinpaperin kokoiseksi. Levitä tomaattipyrettä taikinan päälle ja lisää täytteet sekä juustoraaste. Kääri rullalle ja paista 250-300 asteessa n.10 min. Leikkaa hieman jäähtyneenä sopivan paksuiksi viipaleiksi. 

Turkinpippuri juustokakku
Tämä maistui ihan lakritsi jäätelölle.
Tein hieman erilailla kuin alkuperäinen, tässä mun ohje:
Pohja:
1 1/2 pötköä minttu Dominokeksejä
60 g Sunnuntai juoksevaa margariinia
Hyydyke:
1 prk Flora vispiä
1 prk Sunnuntai Maustamaton (tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
vajaa pussillinen Turkinpippureita rouhetta
1 dl vettä
2 patukkaa Fazerin maitosuklaata (à5 palaa/patukka)
3 liivatetta
Päälle ripottelin vielä Marianne-rouhetta

Murskaa keksit pieneksi muruksi, joko käsin tai monitoimikoneella tai lihanuijalla hakaten. Sekoita magrariini keksimuruun. Painele muru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita pieneen kattilaan 1 dl vettä, kuumenna se lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon vajaa 3 ruokalusikallista Turkinpippuri murskaa. Anna karkkijauheen sulaa veteen ja lisää seokseen vielä suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaat sulavat ja seos on tasaista.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Anna pehmetä 5-10 minuuttia.
Vatkaa sillä välin flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahtoon Sunnuntai Maustamaton ja loput Turkinpippuri murskasta. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna vesi-turkinpippuri-suklaaseos lähes kiehuvaksi. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumennettuun seokseen. Anna jäähtyä n. 5 min ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-Maustamaton-turkinpippurivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte keksimurun päälle. Ripottele pinnalle Marianne-rouhe. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Turkinpippuri mukavasti sulasi hyydykkeessä, näytti ihan siltä kuin kakku olisi ollu homeessa. Eli sopiva Halloween-kakku!

Aikaisemmat kommentit:
Eeva-Liisa/Juhlatar kirjoitti 03.11.2009 - 12:16
Hienot tarjoilut. Kiitokset vierailustasi blogissani, minut saa linkittää ja minä linkitän sinut.

Hanna kirjoitti 04.11.2009 - 21:54
Heh, juuri samat sanat piti minunkin kirjoittaa mitä Juhlatar tuossa yllä! =)

Marilele kirjoitti 18.11.2009 - 15:28
Hienot tarjoilut, näyttää tosi herkulliselta! Kahvipantterit on hyviä!