Tämmöinen kakku tuli tänä vuonna tehtyä joululoman alkajaisiksi töihin :) Koristelu idean nappasin netistä bongatusta kuvasta (googletin kuvahaulla christmas cake). Koriste on tehty marsipaanista.
Pohjana on 4 munan täytekakku pohja ja hoksasimpa ettei mulla sitä täällä taida olla missään ylhäällä :D
Kakkua en tehnyt kotona, joten ei ollut mitään kirjaakaan mistä katso. Mutta Valion sivuilta löysin kuitenkin
kakkupohjan ohjeen ja se olikin hyvä! Joten laitetaampa se nyt tänne ylös :)
4 munan kakkupohja
4
|
munaa
|
1 1/2
dl |
sokeria
|
1
dl |
vehnäjauhoja
|
1
dl |
perunajauhoja
|
1
tl |
leivinjauhetta |
Laita uuni päälle. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja
sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla. Kaada kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse
korppujauhottaa.) Paista kakkupohja uunin
alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
Täytteenä kakussa oli
mokkatäyte ja
appelsiinimousse. Oikein hyviä täytteitä ja maistuivat yhdessä hyvältä, eikä kakku ollut liian makeaa :) Molempia täytteitä hieman muokkasin ja alla niinkuin itse tein, linkeistä pääsee katsomaan alkuperäisiä.
Mokkatäyte
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl vettä
1 tl pikakahvijauhetta
2 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan
kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja tuorejuusto. Kuumenna 1-2 ruokalusikallista vettä mikrossa n.1min. ja sekoita siihen
pikakahvijauhe. Sulata liivatteet kahviin ja lisää ohuena
nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.
Appelsiinimousse
2 dl vispikermaa
3 dl appelsiinijogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua
5 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan
kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää sokeri ja
jogurtti. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa n.1min., sulata liivatteet siihen ja lisää ohuena
nauhana sekoittaen vaahtoseokseen.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Kermankin sain kohtuullisen siististi laitettua reunoille, vaikka kakku olikin tuommoisessa foliovuoassa :) Koristekukat vielä pursottelin reunan kohdalla ja olipa niistä suurin osa vielä tallellakin töihin päästessä :D
Tämän kakun myötä toivotan kaikille
Oikein lämmintä joulua ja
rauhallista Uutta Vuotta!