Osallistuin "vahingossa" Macan järjestämään kilpailuun :) Vahingossa siksi, että Maca kyseli miten hän jakaisi palkinnot, johon sitten kerroin oman ehdotukseni. Itse palkinnot olivat sen verran ihania, että päätin osallistua sitten myös arvontaan aikoinaan. Arvonta-postausta odotellessani, Maca kertoi, "että kaikki kommentit postaukseen arvonta ja palkinnot ovat mukana". No, minä olin kommentoinut palkinto-postausta, joten olinkin arvonnassa jo mukana! :D Ja satuin olemaan neljän onnellisen voittajan joukossa!
Palkinnoksi sain tämmöisen ihanan askartelu setin <3 Tykkäänkin askarrella, varsinkin kortteja ja erityisesti joulun aikaan :) Palkintokin tuli sopivasti: askartelemani kortit loppuivat kesken, joten lisää piti tehtailla ja palkinnon ainekset pääsivätkin heti käyttöön :) Kiitos Maca oikein paljon ihanasta ja tarpeellisesta palkinnosta!
tiistai 27. marraskuuta 2012
Puolukkamaustekakku
Kaverikoirien syyspalaveriin tuli tehtyä tämä kakku. Oikein hyvä ja jouluisen oloinen kakku, tästäpä täksi jouluksi uudenlainen kakku pöytään! :)
Fariinisokeri, jauhot ja sooda sekä mausteet sekoitetaan kulhossa. Kerma, muna, sulatettu voi tai margariini ja puolukkahillo lisätään. Kakku paistetaan miedossa lämmössä vajaa tunti.
Kirjan mukaan tämä on vanha norlantilainen ohje. Itse vielä lisäsin kakkuun 100 g valkoista suklaata rouhittuna ja paistoin sen 175-asteessa. Päälle vielä tein valkosuklaasta kuorrutteen, nam! Kannattaa muuten itse taikinassa käyttää sitä leivonta-valkosuklaata, itse laitoin Pandan valkoistasuklaata, joka ei ollut oikein hyvä valinta... :( Mutta silti kakku teki kauppansa!
PUOLUKKAMAUSTEKAKKU
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1-1 1/2 dl hapanta kermaa
1 muna
1 rkl voita tai margariinia
1 1/2 dl kiinteätä puolukkahilloa
Fariinisokeri, jauhot ja sooda sekä mausteet sekoitetaan kulhossa. Kerma, muna, sulatettu voi tai margariini ja puolukkahillo lisätään. Kakku paistetaan miedossa lämmössä vajaa tunti.
Kirjan mukaan tämä on vanha norlantilainen ohje. Itse vielä lisäsin kakkuun 100 g valkoista suklaata rouhittuna ja paistoin sen 175-asteessa. Päälle vielä tein valkosuklaasta kuorrutteen, nam! Kannattaa muuten itse taikinassa käyttää sitä leivonta-valkosuklaata, itse laitoin Pandan valkoistasuklaata, joka ei ollut oikein hyvä valinta... :( Mutta silti kakku teki kauppansa!
Ohje tästä kirjasta |
tiistai 20. marraskuuta 2012
Lindströmin muffinit
Sunnuntaina tuli pitkästä aikaa tehtyä näitä ihania ja helppoja muffineita :)
Lindströmin pihvit ovat hyviä mutta minä en oikein pidä siitä punajuuren raastamisesta... Mutta sitten hoksasin, että voisin antaa koneen hoitaa raastamisen ja näin säästää kynsiäni sekä välttyä punaisilta käsiltä :D
Ohje on Mitä tänään syötäisiin lehdestä, vuotta en muista, mutta nämä voi tehdä ihan omalla ohjeella. Lehdessä pihvimuffinit tarjoiltiin perunamuffinien kera ja niin myös meillä. Nämä tulevat helposti pihvimuffinien kanssa ja ovat myös helpot tehdä: peruna-sipulisekoitusta koloihin ja munamaito päälle :)
Tarjoa Tsatsiki-kastikkeen kanssa |
Ohje on Mitä tänään syötäisiin lehdestä, vuotta en muista, mutta nämä voi tehdä ihan omalla ohjeella. Lehdessä pihvimuffinit tarjoiltiin perunamuffinien kera ja niin myös meillä. Nämä tulevat helposti pihvimuffinien kanssa ja ovat myös helpot tehdä: peruna-sipulisekoitusta koloihin ja munamaito päälle :)
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 min |
perjantai 16. marraskuuta 2012
Loppu häämöttää
Nimittäin kuvien kanssa :D
Vähitellen olen laitellut kuvia takaisin teksteihin ja pikkuhiljaa ne alkavat olla valmiita. Samalla olen laittanut vanhoja kommentteja vuodatuksesta. Itsestä vain tuntuu, että osa kommenteista on hävinnyt vuodatuksen kesäisen ongelman seurauksena... Blogilistaakin on tullut päiviteltyä, joten eiköhän se tästä pikkuhiljaa.
Sairasloman aikana tuli innostutta käsitöistä ja niitä olen viime aikoina tehnyt. Leipominen ei ole oikein maistunut, koska suusta on makuaisti kadoksissa :( Mutta on tässä jotain leipomusta tiedossa, mm. kaverikoira palaveriin, käsityöpiirin pikkujouluun, mummolle joulukakkua. Ja pitäisi kait sitä itsellekin jouluksi joitain tehdä, jos vain innostaa ja jaksaa... :)
Papan äidilleni tekemällä haarukalla aloitin ennen leikkausta tekemään huvia ja se on reunahuolittelua vaille valmis :)
Palasukkaakin yritin tehdä mutta tästä tuli AIVAN liian iso. Ei kukaan tietäis yks jalkasta jättiläistä...? ,D
Lisäksi muutamia joulululahjoja on valmiina mutta niitähän ei tontut paljasta ,)
Vähitellen olen laitellut kuvia takaisin teksteihin ja pikkuhiljaa ne alkavat olla valmiita. Samalla olen laittanut vanhoja kommentteja vuodatuksesta. Itsestä vain tuntuu, että osa kommenteista on hävinnyt vuodatuksen kesäisen ongelman seurauksena... Blogilistaakin on tullut päiviteltyä, joten eiköhän se tästä pikkuhiljaa.
Sairasloman aikana tuli innostutta käsitöistä ja niitä olen viime aikoina tehnyt. Leipominen ei ole oikein maistunut, koska suusta on makuaisti kadoksissa :( Mutta on tässä jotain leipomusta tiedossa, mm. kaverikoira palaveriin, käsityöpiirin pikkujouluun, mummolle joulukakkua. Ja pitäisi kait sitä itsellekin jouluksi joitain tehdä, jos vain innostaa ja jaksaa... :)
Palasukkaakin yritin tehdä mutta tästä tuli AIVAN liian iso. Ei kukaan tietäis yks jalkasta jättiläistä...? ,D
Lisäksi muutamia joulululahjoja on valmiina mutta niitähän ei tontut paljasta ,)
maanantai 5. marraskuuta 2012
Juhlaluu
Sunnuntaina kaluttiin kunnon juhlaluuta. Siis me ihmiset :D Kakulla oli monta merkitystä tällä kertaa: muistettiin Eetun kesäisiä synttäreitä kuin myös Pyhäinmiestenpäivän kunniaksi pois nukkuneita. Lisäksi kakulla juhlistettiin emännän "kengän" pois jääntiä :)
Kakkupohja on tavallinen neljän munan pohja, jonka paistoin keväällä saadusta "vappuserpentiinistä" :) Oikealta nimeltäänhän se ei ole se, mutta se vaan on jäänyt minulla hauskuutensa vuoksi. Enemmän siitä voit lukea nami-hiiren sivuilta, jolta sen siis sain <3
Täytteeksi kakkuun laitoin mustaherukan makuista hyydykejauhetta ja päällinen on sokerimassaa, jossa on pieni pala vaahtokarkkimassaa. Tulipahan sekin jämä käytettyä :D
Kakkupohja on tavallinen neljän munan pohja, jonka paistoin keväällä saadusta "vappuserpentiinistä" :) Oikealta nimeltäänhän se ei ole se, mutta se vaan on jäänyt minulla hauskuutensa vuoksi. Enemmän siitä voit lukea nami-hiiren sivuilta, jolta sen siis sain <3
Täytteeksi kakkuun laitoin mustaherukan makuista hyydykejauhetta ja päällinen on sokerimassaa, jossa on pieni pala vaahtokarkkimassaa. Tulipahan sekin jämä käytettyä :D
Hasselpähkinä-fariini kahvikakku
HerkkuHovista löytyi tämmöinen ihanan pehmeä kahvikakku. Pakkohan sitä oli testata, kun kaapissa sattui sopivasti olemaan hasselpähkinöitä ja fariinisokeria :) Itsellä "raita" vain valui vuoan pohjalle, jolloin se kääntäessä hieman tarttui sinne. Nou hätä, raapastiin "raita" päälle :D Hyvää kakkua oli, vaikka ulkonäkö ei niin ollutkaan... Seuraavalla kerralla vois kokeilla wiener nougat crushia sekoitettuna taikinaan, nam!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)