PUOLUKKAMAUSTEKAKKU
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1-1 1/2 dl hapanta kermaa
1 muna
1 rkl voita tai margariinia
1 1/2 dl kiinteätä puolukkahilloa
Fariinisokeri, jauhot ja sooda sekä mausteet sekoitetaan kulhossa. Kerma, muna, sulatettu voi tai margariini ja puolukkahillo lisätään. Kakku paistetaan miedossa lämmössä vajaa tunti.
Kirjan mukaan tämä on vanha norlantilainen ohje. Itse vielä lisäsin kakkuun 100 g valkoista suklaata rouhittuna ja paistoin sen 175-asteessa. Päälle vielä tein valkosuklaasta kuorrutteen, nam! Kannattaa muuten itse taikinassa käyttää sitä leivonta-valkosuklaata, itse laitoin Pandan valkoistasuklaata, joka ei ollut oikein hyvä valinta... :( Mutta silti kakku teki kauppansa!
Ohje tästä kirjasta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥