lauantai 29. kesäkuuta 2013

Salamimuffinit

Suklaamurujen vanhasta blogista on aikoinaan napattu talteen tämä ohje. Oikein hyviä ja helppoja oli tehdä, tämä jää kyllä "uudestaan tehtäviä" -kansioon. Kovin montaa suolaista ohjetta ei sieltä löydykään... :D

Suklaamuruja oli löytänyt tämän ohjeen Maku.fi sivuilta. Alkuperäinen nimi oli Meetvurstimuffari mutta koska itse käytin salamia, nämä ovat Salamimuffareita :D Suluissa on mun muutokset.

2 sipulia
2 valkosipulia
1 rkl oliiviöljyä sipulien kuullottamiseen
100g meetfurstisilppua (salmisilppua)
200g pippurituorejuustoa (yrttituorejuustoa)
2 munaa
3 1/2dl vehnäjauhoja + 1dl Kauraleseillä TAI  
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4dl oliiviöljyä
1 rkl leivinjauhetta

Kuullota sipulit. Sekoita tuorejuusto ja munat keskenään. Lisää tuorejuustomunaseokseen kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Taikina on luonnostaan hyvin jämäkkää!

Kermaviilipiirakka

Pampulan vanhasta blogista olen aikoinani löytänyt tämän ohjeen. Oli oikein helppo ja hyvä ohje, pitää kokeilla muillakin marjoilla. eli tulee tehtyä toistekin :)


Pohja:
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1dl grahamjauhoja/vehnäjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1prk kermaviiliä /viiliä
1 muna
1/2dl sokeria
1tl vanilijasokeria
3-4dl mustikoita tai puolukoita /mitä tahansa marjoja

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina jahoja apuna käyttäen vuokaan (halk. n.23cm). Sekoita täyte: kermaviili, muna, sokerit keskenään. Levitä pohjan päälle. Ripottele marjat päälle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n.30 minuuttia.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juhannuksena...

Tuli nautittua kaikenlaista herkkua :)
Niistä myöhemmin hieman tarkemmin mutta tässä maistijaisia...



Kermaviilipiirakka

Salamimuffinit

torstai 20. kesäkuuta 2013

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Apua kaivataan!

Olen jossakin blogissa nähnyt silikonisia muffinivuokia (yksittäisiä), jotka ovat muistuttaneet semmoisia saviruukkuja. Mutta nyt en löydä sitä blogia enkä verkkokauppojenkaan sivuilta löydä sellaisia vuokia. Osaako joku neuvoa mistä niitä löytyisi, jos sellaisia on olemassa...? Vai olenko nähnyt "Kesäyön unta" jo :D

Kiitos kaikille vinkeistä!

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Timanttikakku

Lauantaina vietettiin naapurimaassa kuninkaallisia häitä. Vaikka Ruotsia tekeekin mieli boikotoida Euroviisujen vuoksi, tuli kuitenkin tehtyä tämmöinen pikainen Jogurttikakku vihkikahveille :) Ohjeen olen löytänyt Makeaahyvää -blogista. Kakkuun upotin lisäksi säilykeanaksia (jotka laitoin puoleksi) "timanteiksi", näin kakusta tuli juhlavampaa. Oikein hyvää kakkua oli ja tämä on kuulemma jääkaappikylmänä vielä parempaa mutta meillä se ei ehtiny sinne asti :D


5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl jogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia

Sekoita ainekset tasaisesti sekaisin (puuhaarukalla onnistu ihan hyvin). Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

"Timantti" näkyy heikosti vasemmalla puolella :)
Kruunu oli vaaleanpunaisesta tomusokerista
Kupu piti kakun pehmeänä ja suojassa

Raparperia ja remontointia

Raparperi aika on kuumimmillaan ja minäkin olen käynyt äidin puskassa ryöväysretkellä :) Osa pääsi heti kiisseliin ja piirakkaan, osa meni pakkaseen.


Raparperin kaverinahan pitää aina nauttia jotain maitopohjaista (jäätelöä, kermavaahtoa, tms.), joten me laitettiin vanhanajan vaniljakastiketta, koska sitä vielä oli. Jääkaapissa olo vain oli tehnyt kastikkeesta sen näköistä niinkuin olisi majoneesia laittanu :D Kiisselin tein 2-kertaisena mutta siitä tuli hieman tujakkaa, koska en muistanut miehelle sanoa (joka laitto sokerit ja kanelit kattilaa), että laita 2-kertanen määrä sokeria. Emännän vika!! Mutta kyllä se syötävää oli, hieman vain sokeria lisätä ennen syöntiä :D



Raparperipiirakka tuli tehtyä "asennus palkkioksi". Tuntu, että wc:ssä tarvitsisi hieman enemmän kaappitilaa, joten otettiin mitat ja tilattiin kaapit. Isäni sitten putputteli moottoripyörällään niitä kaverina asentelemaan :D Asennuksen jälkeen nautittiin piirakkakahvit palkkioksi urakasta. Piirakan ohje löytyy kesäkuun RuokaPirkasta sivu 20 (saa k-kaupoista tai löytyy linkin takaa).

Piirakan kaveriksi sopii tottakait kermavaahto ,)

RAPARPERIKAKKU
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 4dl raparperia palasina

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Vatkaa hetken aikaa ennen kardemumman lisäämistä vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan ja kaada se n. 24 cm:ä halk. voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Levitä raparperinpalaset tasaisesti taikinan päälle (painele osa taikinan sisälle) ja paista uunin alatasolla 175-asteessa n. 40 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoasta ottamista.


Nuo harmaat kaapit tuli lisää, alunalkaen siellä ei siis ollut kuin peilikaappi ja allaskaappi. Allaskaappiin vaihdetaan vielä samanväriset ovet ja jos pytyn taakse jonku koristetapetin laittas niin vois olla mukava siellä istua :D

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Focaccia iltapalaksi

Lämmintä on riittänyt mutta siltikin on uuni lämmenny :)


Focacciaa tuli viimein testattua ja koska kyseessä oli ensimmäinen laatuaan, tämmöisillä "varmoilla nakeilla". Ohje löytyi Omenaminttu -blogista ja oli todella helppo, taikinan sai tehtyä ihan puuhaarukalla. Herkullistakin leipä oli, maistui hyvin kylmän maidon kaverina.

Ohje kopsattu Omenamintun blogista, suluissa meidän leivän mausteet. Suosittelen kokeilemaan herkullisuuden ja helppouden vuoksi :)
Foccacia, italialainen pannuleipä
(pellillinen)

3 dl vettä
2 tl sokeria
3/4 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
½ dl oljyä

Voiteluun öljyä

Pinnalle:
kirsikkatomaatteja (aurinkokuvattuja tomaatteja)
oliiveja (ei)
tuoretta rosmariinia (kuivattua basilikaa)

1. Sekoita hieman kättä lämpöisempään (42 asteiseen) veteen sokeri, suola, kaurahiutaleet ja kuivahiiva.
2. Lisää vehnäjauhoja vähitellen puuhaarukalla sekoittaen.
3. Lisää öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
5. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina noin pellin kokoiseksi levyksi.
6. Kohota leipää puolisen tuntia leivinliinan alla. Pane sillä aikaa uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
7. Halkaise pestyt tomaatit, valuta oliivit ja nypi rosmariinin oksista lehtiä.
8. Voitele leivän pinta öljyllä. Upota tomaatinpuolikkaat ja oliivit taikinaan ja ripottele pinnalle rosmariinia.
9. Paista leipää uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
10. Leikkaa hieman jäähtynyt leipä ruuduiksi.

Daim-mutakakku ja karvas pettymys

Sunnuntaille päiväkahville tuli tehtyä herkullinen mutakakku pitkästä aikaa :) Tällä kertaa suklaaksi tuli Maraboun Daim-suklaa ja ohje löytyi vanhasta Henskiksen hekumalliset herkut -blogista.


Lisukkeena oli valmista Vanhan ajan vaniljakastiketta, jonka pikkuveli toi synttäreiden aikaan. Ja ai että oli hyvää!! Itsekin pienen palasen maistoin, koska FitFarmia on vielä jäljellä kesäkuun loppuu.


Ihana, suklainen mutis :)
Ohje kopsattu Henskikseltä

DAIM-MUTAKAKKU
100 g Marabou'n Daim-suklaata
50 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kpl munaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 20 cm vuoka).
Paista uunin alatasolla n. 12-15 minuuttia. Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku esim. sirottelemalla sen päälle tomusokeria.


Ja sitten se todella karvas pettymys... :( Maraboun Daim-suklaalevyissä oli kilpailu, jossa saattoi voittaa päivän Maraboun tehtaalla Tukholmassa itselleen ja ystävälleen. Olis kaikki Suomen sisäisetkin kuljetukset kuuluneet hintaan, mikä on harvinaista. No, kääreen sisältä löytyi "Golden ticket" teksti, johon minä sitten innosta hihkuen, että minäkö voitin?!? Miehellekin siitä innoissani höpisin, että sitten mennäänkin hääpäivän viettoon suklaatehtaalle.
Illan aikana kuitenkin hiipi epäilys päähän ja aloin tutkaileen asiaa tarkemmin netistä. Ja eihän se mikään voitto ollu, olis pitäny olla erillinen lippu!!!  *kirosana*  Siinä sitten miehen kanssa yhdessä tutkailtiin ja tultiin siihen lopputulokseen, että ohjeista olisi voinut ymmärtää, että voitto tuli, sen verran epäsuorasti oli sanottu. Noh, oispa se ihme ollukin, jos olis voittanu... :(