torstai 15. maaliskuuta 2012

”Susu maistuu niin kuin pusu,...”

”jonka antaa aina paras ystävä…”
Tällä kertaa Susu oli piirakka-mallisena ja pusun antoi vaimo-kulta.
Eilen aamulla tuli ennen töihin lähtöä (niinkuin ei muutenkin kiirettä aamuisin olisi...) pyöräytettyä Hellapoliisin ohjeella Susu-piirakka jääkaappiin päiväksi jäähtymään.
Muutoin tehty ohjeen mukaan mutta vaniljakreemijauhetta ei ollut kuin 0,5 dl niin korvasin loput Blå Bandin Vanhan ajan Vaniljakastikejauheella. Oikein makeaa piirakkaa, voisi joskus jollain toisella suklaalla kokeilla.



Aikaisemmat kommentit:

Anonyymi kirjoitti 15.03.2012 - 14:32
Näyttää niin hyvältä, että .....pitäisi lailla kieltää.. taas tekee niin mieli sulkaata ja kaikkea hyvää.,Itsekuri hei älä jätä!

Anonyymi kirjoitti 15.03.2012 - 14:33
Niin suuri mieliteko, että menee kirjaimetkin sekaisin ;D)

Kirsi kirjoitti 19.03.2012 - 12:30
Viikoloppua ostin Susuja.. hyvin upposi ;) Tuo piirakka on niiiiin hyvää!!

MinnaT kirjoitti 22.03.2012 - 20:11
Hyvää kyllä oli ,)

Mimosa kirjoitti 03.04.2012 - 11:57
Nams! Tää piirakka on hyvää :-) Tosi viime kerrasta kun tätä tein, on kyllä jo vuosia aikaa.. mutta silti! :-)

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Harjoituksia

Sitäkin pitää välillä harrastaa.

Muutamissa blogeissa on näkynyt, kun kakku on kokonaan koristeltu tämmöisillä "ruusuilla". Itse olen miettinyt pääni puhki, miten näitä tehdään ja olin jo aikeissa kysyäkin tekijöiltä, kun nami-hiiren kolosta "nälkätaitelija"-postauksesta löysin tien Pulla-akan ohjeisiin. Tarvikkeet löytyi, joten ei muuta kuin harjoitukset käyntiin!

Ja tottakait harjoitukset piti ottaa käyttöön pannukakulla, pensasmustikoilla ja mansikkahillolla.

Aikaisemmat kommentit:
kmsu kirjoitti 15.03.2012 - 09:49
Täytyisi joskus itsekin tehdä pursotusharjoituksia. Olisi kiva oppia enemmän tekemään erilaisia kuvioita. Näillä ruusuilla tulee ihan kivan näköisiä kakkuja. Kermavaahtoa vain taitaa kulua jonkin verran, kun koko kakun kuorruttaa näin. Mutta hyväähän se kermavaahto on.;)

nami-hiiri kirjoitti 21.03.2012 - 14:31
Olet hyvä oppilas !
Sen hännän voi varovasti painaa tyllalla 'piiloon' jatkaen ikäänkuin kierrosta ilman rutistusta :D .

MinnaT kirjoitti 22.03.2012 - 20:12
Kermavaahto kyllä on hyvää ,)
Kiitos nami-hiiri <3

Hieman terveellisemmät Lakumuffinit


Porkkanapiirakkaan piti käyttää gluteenittomia jauhoja, niiden viimeinen käyttöpäivä kun olisi 15.3. Enhän minä muistanut... Oli sitten hyvä syy leipoa näitä lakritsimuffineita. Pikkuveli teki näitä useasti lukio aikoinaan. Hyviä ja helppotekoisia. Ohje on peräisin Myllyn parhaat sivustolta.
Käytin näihin siis gluteenittomia jauhoja ja karppi-sokeria. Osaan tein tomusokerista, sitruunamehusta ja keltaisesta elintarvikeväristä kuorrutteen, hieman strösseliä päälle, loput meni ilman kuorrutetta pakkaseen odottamaan pääsiäistä, jonka kunniaksi muffinivuoatkin ovat pääsiäis aiheisia. Ja terveellisempää lakua.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Naistenpäivänä

Kahvit kera porkkanapiirakan ja oman äidin kanssa.
Pitemmän aikaa on jo tehnyt porkkanapiirakkaa mieli ja tätä ohjetta en olekaan testannut ikinä, vaikka se on ollut arkistoissa jo varmaan kohta 10 vuotta. Mutta nyt viimein tein ja täytyypä sanoa, että tosi hyvää tuli, suosittelen lämpimästi! Ohjeen olen joskus aikoinaan ottanut sanomalehti Kalevasta talteen.
Porkkanakakku
(pellillinen)

5 munaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
125 g margariinia
8 dl porkkanaa

Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250g) maitorahkaa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen porkkanaraasteen ja voisulan kanssa taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Sekoita sulatejuustoa kunnes se on notkeaa. Lisää rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri juuston joukkoon. Levitä kuorrutus pohjan päälle kun pohja on kunnolla jäähtynyt. Koristele mantelirouheella ja leikkaa neliöiksi.

10.3.2012: pohja pysynyt pehmeänä ja kosteana, vaikka jääkaapissa ollut ilman suojaa.

Ihania violetteja tulppaaneja. Joukkoon oli eksynyt myös kaksi oranssia tulppaania, taitaa violetti olla sen verran harvinaisempi.

Oikein ihanaa Naistenpäivää kaikille ihanille naisille!

Aikaisemmat kommentit:
Maca kirjoitti 09.03.2012 - 12:42
Tätä on kokeiltava. 

MinnaT kirjoitti 09.03.2012 - 16:09
Kannattaa kyllä kokeilla, kuorrutuskin on aivan ihanaa! :) Aikasemmin olen tehnyt sellaisella ohjeella, mihin kuorrutteeseen tuli vain tuorejuustoa ja tomusokeria, en pitänyt siitä mutta tämä on hyvää :)

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Palkinnon tuhlausta leppoisassa sunnuntaissa

Aamu alkoi hyväksi ja helpoksi havaitulla Pancakes -ohjeella ja kahvilla.

Pancakesit nautittiin mansikoilla, kermavaahdolla ja aidolla Kanadalaisella vaahterasiirapilla.
Ja Eetukin norkoili osaansa


Päivällä käytiin tallustelemassa jäällä muiden ulkoilijoiden seassa


"En minä jaksa sinne asti kävellä"


Välillä paranneltiin lasien asentoa


Oli ihanaa, kavereitakin saatiin tervehtiä


Ja näin reippaasti nousee tassu lähemmäs 10-vuotiaalta herralta


Lenkin jälkeen oli hyvä ottaa tirsat


Ja hieman syödä karjalanpaistia tilkassa punaviiniä kera porkkanoiden ja sipuleiden, lisukkeena tuore salaattia ja isännällä keitetyt perunat, emännällä kukkakaalimuussi.

Tätä viiniä lorautin lihojen joukkoon noin puolet pullosta ja loput juotiin ruoan kaverina. Tämä siis oli sellainen pikkupullo.

Jälkkäriksi mutakakkua karppi-ohjeella, johon käytin voittamani suklaalevyn ja makeuttamiseen karppisokeria
Mutakakku onnistui tällä kertaa täydellisesti!
Mutakakkua, mansikoita ja kermavaahtoa, nam!

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Iso pulla vai pullan näköinen kakku...?


Minulla ainakin taitaa olla jälkimmäinen mutta Kinuskikissalla, jolta ohjeen nappasin, on erehdyttävästi oikean pullan näköinen pullakakku. Kakku tehty muutoin ohjeen mukaan mutta päälle laitoin toffeekuorrutteen ja keneltäs muultakaan kuin Kinuskikissalta.

 
Päälle vielä hieman "kanelisokeria" ja "raesokeria" ja niin on makea pullakakku valmis! Ja kakkuhan meni sitten työpaikalle talviloman alkamisen kunniaksi.

Aikaisemmat kommentit:
Memmu kirjoitti 02.03.2012 - 11:24
Vitsi miten kivan näköinen! =) Kylläpä tuollainen pulla hyvältä maistuisi ;)

Heidi kirjoitti 27.03.2012 - 18:34
Taidan tällaisen kakun tehdä sunnuntaille, kun vihdoin ja viimein saan esikoisen 8vuotis synttärit järjestettyä :). Vaikka laskiainen ei enää olekaan.
Ellen löydä jotain muuta kivaa ohjetta.

MinnaT kirjoitti 28.03.2012 - 13:37
Onhan tämä hauska kakku ja varmasti kerää huomiota, oli sitten laskiainen tai ei :) Ja kyllähän sitä pullaa muulloinkin syödään :D