maanantai 29. maaliskuuta 2010

Pikku-virpojien palkat

Tämmöisiä koreja askartelin pikku-virpojille palkaksi. Nämä on sellaisesta askartelu-lehdestä, jossa oli erilaisia kuvia jotka pysty leikkaamaan irti ja ohjeet miten tehdään tämmöinen kori. Ihan kaupan lehtihyllystä löysin.
Kukko ja kana sisälsivät pieniä suklaamunia
Kana sisälsi neljä suklaa-pupua ja pientä munaa, kuvaa ei tullut otettua...
Laitoin vielä tuollaisen "lappu-kortin", johon kirjoitin Hyvää Pääsiäistä!

Aikaisemmat kommentit: 
Pioni kirjoitti 29.03.2010 - 16:47
Aivan ihana idea. Minä mietin että koristelisiko pääsiäisaiheisia pipareita ja laittaisi niitä ja munia pikkupusseihin... No kiire tuli ja tekemättä jäi... =(

Sambaa ja vaahtiksia

Lauantaina pelattiin ystävien kanssa pitkästä aikaa WII:tä. Ilta menikin mukavasti pelatessa mm. Sambaa, Mario Kartia, Trivial Pursuitia ja muita pienempiä ja nopeampia pelejä. Samba olikin samalla mukavaa jumppaa käsille, kun sai välillä oikein kunnolla "marakasseja" ravisuttaa.

Pieneksi naposteltavaksi olin tehny Hellapoliisin uudesta kirjasta (joka tulla tupsahti kotiin torstaina omistuskirjoituksella varustettuna) Kinkkupiirakan, resepti löytyy myös täältä. Sen verran reseptiä muokkasin, että pähkinät korvasin jauhoilla pienen pähkinä allergisuuteni takia, kasvikset oli pakasteesta, salsa-kastike oli pelkkää sweet chili -kastiketta, palvikinkku tavallista pizzasuikaleita ja ruokakerma ruoka floraa, kun muistin kaupassa väärin ja otin kermaa. Mutta hyvää piirakka kuitenkin oli! Paistoin piirakan silikonisessa leipävuoassa.

Lisäksi tein samaisesta kirjasta Amerikan juustopiirakan, jota hieman palmusunnuntain kunniaksi koristelin persikkaviipaleilla ja pienillä suklaamunilla. Tässä käytin laktoosittomia tuorejuustoa ja kermaa, liekö sen takia pinnalle tuli ruskehtava kuori, jonka kaavin pois. Tämäkin oli hyvää, itselle tuli rahkapiirakka tästä mieleen.

Lisäksi Sadun kanssa kokeilimme tehdä vaahtokarkkeja sillä välin kun miehet laittoivat peli välineitä kuntoon. Tämä olikin kiinnostava projekti, nimittäin kumpikaan ystävistämme eivät oikein uskoneet, että vaahtokarkkeja voisi tehdä itse. Niinpä meitä olikin välillä neljä tahmatassua keittiössä.

Vaahtokarkit onnistuivat hyvin Kermaruusun ohjeella. Glukoosin tilalla käytimme vaaleaa siirappia, ohjeen kommenteissa kun oli sanottu että sitä voi käyttää. Veden tilalla käytin persikoista valutettua lientä, kun ajattelin että jos tulisi sellainen persikkainen maku mutta eihän sitä tullu.

Valkuaiset olivat käyneet pakkasessa mutkan mutta se ei vaikuttanut mitenkään. Aikaisemmin kun olen sitä jäätelöä tehnyt niin siitä jää niitä valkuaisia ja kun ei aina viitsi marenkia tehdä, niin jostakin luin että niitä voi pakastaa. Näitä oli helppo tehdä ja teen kyllä uudestaankin. Loput vaahtokarkit (mitä niitä nyt muutama jäi) jaoimme ystäviemme kesken. Hekin kiinnostuivat ja yllättyivät näiden helppoudesta ja aikoivat itsekin tehdä joskus. Vaahtokarkit saivat kommenttia mm. "parempia kuin kaupan" ja "terveellisempiä kun ei ole kaikenmaailman lisäaineita". Eli jos jollakin on valkuaisia eikä tiedä mitä niistä tekisi, suosittelen tekemään vaahtokarkkeja! Ja jos ei heti jaksa tehdä, laita valkuaiset pakasterasiassa pakkaseen, ne säilyvät siellä n. 4kk.

Minä ja kemisti-Satu pyörittelemme vaahtokarkkeja tomusokeri-maissitärkkelys seoksessa. Satu on oikeastikin kemisti ammatiltaan, joten mulla oli hieman paineita.... Me vaan käsin katkottiin "pötkylät", joten kaikki oli vähän erimittaisia.

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Ristipisto töitä

Ennen kakkuihin hurahtamista tuli tehtyä paljon ristipisto töitä, nyt harvemmin kun kakut ovat vieneet voiton. Työt on yleensä annettu syntymäpäivä lahjaksi.


Tämmöisiä tauluja on tultu tehtyä muistaakseni sen 8 kipaletta, itseni mukaanlukien.
Samalla ajatuksella (kastemekossa oleva lapsi ja tiedot) mutta erilaisella kuvalla on valmistunu ainakin kaksi taulua ja kolmas on muutamaa kukkaa ja tietoja vaille valmis... Kun kakkuilulta joutais istahtamaan ja tekemään...

Nalleja on tehty mummoille ja mummon siskolle, niilläkun ei ole oikein ollut tietoa painoista, ym. tiedoista. Näitä on siis valmistunut kolme kipaletta.

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Leffaa ja leivoksia

Tulipas viikonloppuna nautittua niin silmillä kuin suullakin.

Löysin Ronja leipoo -blogista helpon ja pikaisen ohjeen tämmöisiin pikkuisiin Pätkis-Marscapone "juustokakkuleivoksiin". Nämä oli kyllä helppoja tehdä ja eivätkä olleet niin makeita kuin juustokakut yleensä. Minä en sulattanut suklaata yhtään vaan rouhin koko pussin ja laitoin sellaisenaan joukkoon.
"Pohjana" oli Marie-keksi ja päällä suklaarouhetta ja pääsiäisen lähestyessä tietenkin munia
Leivokset nautittiin hyvässä seurassa ja tämän leffan parissa:
Leffa oli hyvä ja voisiko sanoa, että "ihan nappiin mulle". Suosittelen katsomaan, jos ei vielä ole katsonut. Ja katsomiskokemushan paranee, jos nautittavana on jotain itsetehtyä, sitä samaistuu enemmän!

Aikaisemmat kommentit:
Migu kirjoitti 23.03.2010 - 13:35
Itse sain lahjaksi samaisen DVD:n ja tykkäsin tosi paljon elokuvasta, kiitos kun kävit kommentoimassa sivuillani, linkitän listoilleni =)

Noora kirjoitti 12.04.2010 - 14:47
Vähänkös on hyvännäkösiä leivoksia! Alan seuraamaan blogiasi kyllä :)

Ronja kirjoitti 18.05.2010 - 16:04
Kiva lukea, kun leivokset on maistunut :)

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kermakakku

Kermassa oli eilen viimeinen käyttöpäivä ja kun sattui olemaan Eetun-päivä, niin eikö se tarkoita sitä, että "pitää" tehdä kakku...?! Ohje saatu mummolta, joka on saanut sen siskoltaan. Kakku mainostettiin "maukkaaksi ja meheväksi" ja sitä se kyllä oli. Suosittelen!

Kermakakku
2 dl kermaa
2 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat, sokeri ja kerma vaahdotetaan. Lisää taikinaan vehnäjauho, johon sekoitettu leivinjauhe. Paista 200 asteessa ainakin puoli tuntia, tarkista kypsyys ja paista pitempään jos tarvis. Mulla riitti tuo puol tuntia.

Aikaisemmat kommentit:
Pioni kirjoitti 19.03.2010 - 20:30
Tätä olisi kyllä mukava maistaa. Ihanan yksinkertainen ohje.

Sari kirjoitti 23.10.2011 - 20:20
Aivan ihana kakku ja nopea ja helppo :)
Just niin mun kakku ja helposti voi lisätä jutskia sekaan jos haluaa. Iso kiitos!

ilmari kirjoitti 12.05.2012 - 21:35
kannattaa antaa olla yön yli.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Maailmojen vaihto

Mies vaihtoi PC:n MAC:iin ja sitä "juhlistettiin" Nigellan suklaakakulla ja Broileripiirakalla
Nigellahan on tunnettu suklaan himostaan ja tämä kakku kyllä oli suklaisa! Nigella mainostaa, että tästä kakusta riittää joko 10:lle hengelle tai yhdelle särkyneelle sydämelle. Kakku oli kyllä niin tuhtia tavaraa, että jos tämän yksin syö, saa kyllä muutakin kuin särkyneen sydämen. Minä kostutin kakkua vielä 2 rkl rommi+1 rkl vanilja-uute -seoksella ja väliin laitoin vielä omenahilloa ja päälle marsipaanista MAC-ompun, jotta kakku olisi tilaisuuteen sopiva. Mies teki siluetin ompusta, jotta tuli oikeanlainen
Täytyy kyllä sanoa, että kakku oli epäterveellistä mutta Ah, niin hyvää!! Taikinaa jäi vielä sen verran, että sain Muumi-vuokaan tehtyä pikku kakun, jota sitten yhdessä Perhosmuffinien kanssa syötiin kummitytön ja muiden kanssa. Muumiin en laittanut kuorrutusta, eli se oli ihan tavallinen "kuivakakku" ja hyvää oli niinkin! Kuvaakaan ei ehtinyt ottamaan...

Broilerpiirakka oli hyvin ruokaisaa ja myös maukasta. Tässä piirakassa pohja oli erittäin paksu, ehkä hieman pizzamainen. Suosittelen kyllä kokeilemaan, oli tämä vaan sen verran hyvää.

Aikaisemmat kommentit:
Pioni kirjoitti 15.03.2010 - 11:13
Kyllähän tuossa on jo juhlan aihetta ;)

Sirpa kirjoitti 16.03.2010 - 15:06
Minunkin mielestä juhlan aihe loistava :D
Lehden/lehtiä saa tilattua Squires Kitcheniltä. http://www.squires-shop.com/ibf/index.php?p=catalog&mode=search&search_in=all&search_in=all&search_str=cakes and sugargraft&searchcid=179 Saa tilattua yksitellen uusimman tai vanhimpia lehtiä ja sieltä voi lehden tilata myös tulemaan suoraan kotiin olikohan 30 puntaa vuosi eli 4 numeroa. Tilaamalla yksitellen 5 puntaa numero :D ja sit voi tilata samalla kaikkea muuta kivaa. Täältä kaupasta löytyy miusta parhaat muffinssivuoatkin :D

Nigellan suklaa fudge kakku

Alkupäinen ohje löytyy täältä mutta tässä mun "suomennokset" ja miten minä tein tämän kakun. Tällä taikina määrällä tulee kaksi 20 cm:n kakkua TAI yksi 22 cm:n ja yksi Muumi-kakkuvuokaa. Tämä kakku-ohje tuli tv:stä 6.10.2009. Mulla määrät meni "sinnepäin" , kun vaa'asta loppu patteri niin piti desi-mitalla laittaa noin-määriä... Mutta kakku onnistui ja oli hyvää! Käy muuten ilman kuorrutettakin.

POHJA:
175 g suolatonta voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
1,25 dl maissi tai muuta kasvisöljyä
3 dl jäävettä
- sekoita ainekset

400 g jauhoja
250 g tummaa/valkoista sokeria
100 g vaaleaa muscovado-sokeria (laitoin tavallista vaaleaa ruokosokeria kun ei löytynyt kuin tummaa muscovado-sokeria vaan)
50 g kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
- kaada nesteeseen ja sekoita (puukauhakin käy), taikina jää löysäksi

pieni purkki (150 g) ranskankermaa
3 munaa
1 rkl vaniljauutetta (laitoin vanilja-aromia kun ei ollut uutetta mutta nyt on kun tein sitä ite)
- sekoita rauhallisesti taikinaan
-Paista 175-asteessa hieman alle tunnin verran
- Anna kakkujen jäähtyä 15 minuuttia ennen kumoamista

KUORRUTUS (JA TÄYTE):
175 g tummaa suklaata (70%) sulatettuna (laitoin taloussuklaata)
250 g pehmeää suolatonta voita
275 g tomusokeria siivilöitynä
1 rkl vaniljauutetta (laitoin vanilja-aromia)

- Sekoita tomusokeri vähitellen voihin ja sekoita kunnes se on tasaista
- Lisää sulatettu suklaa ja vaniljauute ja sekoita kunnes on tasaista
- Halkaise kakku ja levitä 1/3 kuorrutteesta väliin ja loput kakun päälle

Hunajainen broilerpiirakka

Resepti löytyy maaliskuun Ruoka Pirkasta mutta tässä on myös. Suluissa mitä jätin pois ja mitä laitoin. Hyvää, ruokaisaa piirakkaa!

Pohja:
1 ps kuivahiivaa
n. 5dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä

Täyte:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä (jätin pois)
1 pkt (450 g) hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
1 pkt (450 g) wok-vihanneksia
1-2 tl rosmariinia (jätin pois)
1 tl kurkumaa (jätin pois)
1,5 tl suolaa
0,5 tl inkivääriä
ripaus mustapippuria
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 munaa
1 prk (2 dl) kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa (pistin yhden flora vispin eli 250 ml)
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta

Sekoita kuivahiiva (osaan) jauhoihin. Lämmitä vesi n.42-asteiseksi, eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kaada joukkoon lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi piiraspohjaksi. Aseta se uunipannulle ja anna kohota liinalla peitettynä. Tee sillä välin täyte: kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Lisää sipulit, wok-vihannekset ja mausteet. Kuumenna pari minuuttia ja lisää hunaja. Anna täytteen jäähtyä hetki, tee sillä välin muna-ruokakerma sekoitus: vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma tms. Kaada pohjan päälle täyte ja täytteen päälle muna-ruokakermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Perhosmuffinit

Jääkaapissa oli vaahtoutuvan vaniljakastikkeen viimeinen käyttöpäivä lähestymässä. Lättyjä oli tarkoitus tehdä ja niiden kaveriksi kastike mutta muffinit veivät voiton. Niitä kun ei ollu pitkään aikaan tehny ja SLY:täni sain viimeisessä paketissa muffini tarvikkeita, niin eihän siinä ollu paljon sitten miettimistä.
Tämmöisen koristelu idean oon joskus jossakin nähnyt (en taaskaan muista missä), joka on jäänyt korvan taakse kummittelemaan ja odottamaan toteutusta. Muffinit tehty Tiinan kammarin suklaa-kookos muffini ohjeella, kun kookoshiutaleitakin kaapissa oli... Ohjetta sen verran muokkasin, että laitoin kaakaojauheen tilalla sulatettua suklaata n.80 g.

Ristiäis kakusta jäi kermaa hieman ja ajattelin kokeilla uudestaan tuota kaksväristä pursottamista. Nyt laitoin kermat niinkuin ne pitää ja heti tuli parempaa jälkeä! Näillä sitten herkuteltiin, kun kummityttö tuli etelästä pitkästä aikaa käymään. Kyllä tytöille ja pikku-ukolle maistui, niinkuin myös isommille.
(Muffinit on siis tehty samana päivänä kuin ristiäiskakku, postaus vaan jääny... Pakkaseen menivät heti, kun niille oli käyttöä viikon päästä...)

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ei tullut Köpiä

Serkkuni poika kastettiin Kalevalanpäivänä. Poikaa on koko ajan sanottu Köpiksi, silloinkin kun hän oli vielä äitinsä masussa. Minä tarjouduin jo hyvissä ajoin sitten tekemään ristiäiskakun, jos vain tuleva äiti niin haluaa. Ja ihan sillä syyllä sain itseltäni luvan tilata sellaisen Karen Daviesin vauva muotin Have Your Cake & Eat It -verkkokaupasta. Vinkin löysin Tarjuskalta TaikinaTaivaasta. Tästä onkin muuten tainnut kehkeytyä yks mun suosikeista, kun aika paljon katselen sieltä mallia kakkujen tekoon, kuin myös tähän. Mutta takaisin ristiäiskakkuun...

Kakuksi toivottiin samantyyllistä kuin siskolla oli aikaisemmin, eli gluteenitonta ja laktoositonta. Ja minähän tein toiveiden mukaan ja kakkuhan oli jo todettu hyväksi ja maukaaksi. Koristeiksi äidillä oli toiveina nimilaatta ja vauva, värinä vaaleansininen mutta muuten sain vaapaat kädet ja tällainen siitä sitten tuli:

Vaaleansiniset pursotukset nestemäisellä sinisellä värjätyllä kermalla.

En halunnut vauvaa suoraan kakun päälle, joten otin muilta mallia ja tein peiton alle. Peitto sokerimassaa, tuttipullo, vauva ja ruusut marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Vauvan silmät ja hiukset tehty mustalla elintarviketussilla ja suu maalattu nestemäisellä punaisella värillä.

Ruusuihin vähän myös töpötelty kultaväriä antamaan eloa, samoin lehtiin vihreää.

Nallet ja nimilaatta myös marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Nallet väritetty nestemäisillä- ja tomuväreillä.
Ja nimeksihän tulikin Köpin sijasta VEIKKA OSKARI ALFRED, joka kuulemma tulee isosiskonsa "päättämänä". Onnea Veikalle ihanasta nimestä vielä tätäkin kautta ja näin myöhään.

Aikaisemmat kommentit:

Pioni kirjoitti 07.03.2010 - 10:16
Ihana! Tuo muotti on kyllä ihastuttava!

Ronja kirjoitti 13.03.2010 - 17:17
kävit kommentoimassa omar-vanilja leivosta, kiitos kommentista :) ne piristää aina.. ite mietin myös tota omar-karkkien sulatusta, mutta silloin teih noita vähän kiireessä ja en ehtinyt jäähdytellä.. olisi kyllä kannattanut, ku nuo kököt oli rumia!

KuuÄiti kirjoitti 28.04.2010 - 16:18
Täältähän löytyikin kaikkea mukavaa :) Ihanat sivut sinulla.

Pizzaa ja muuta reissuherkkuja

Pizzan ohjetta on toivottu. Tässäpä tulee ohje, jolla mä aina sen teen. Valitettavasti TAASKAAN en ehtinyt ottamaan kuvaa, itse tehty pizza kun on kertakaikkiaan vaan niin hyvää. Tämä pizza ohje on peräisin äidin reseptikokoelmasta ja se on jostakin lehdestä aikoinaan leikattu:

Pikainen pizzapohja
runsaat 2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl vettä
2 rkl öljyä
(Tee taikina kaksinkertaisena niin saat pellillisen maukasta pizzaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pizzapohja, joko pyöreä tai neliö. Laita täytteet pohjan päälle ja paista 250-300 asteessa n.10 min ajan.

Koska tiistaina oli laskiainen, oli meillä luonnollisesti hernekeittoa ruokana. Ei kylläkään kaupan purkkia vaan itse tehtyä, sen kun on kerran tehny, ei kaupan hernekeitto oikein maistu miltään. Olen löytänyt hernekeitto ohjeeni Pippurimaijan keittiöstä aikoinani ja täytyy kyllä sanoa, että se on hyvä. Minä en vaan käytä pekonia vaan ihan pelkkää paistijauhelihaa paistettuna ja jätettynä isohkoiksi kokkareiksi. Laskiaispullina meillä oli solmukorvapuusteja, joita oon aikaisemmin tehny. Lisäksi oli ihan perinteisiä lihapullia ja kanalaatikkoa.

Kanalaatikon tein ihan kuin kinkkukiusauksen mutta käytin kanaa. Eli:
1 pss perunasipuli sekoitusta (pakastealtaasta)
1 rs broilerisuikaleita (300-450 g)
1 tlk ruokakermaa (2-2,5 dl)
Suolaa

Kuumenna uuni pussin mukaan, muistaakseni 225 astetta. Paista broilerinsuikaleet pannulla öljyssä. Pistä puolet perunasipuleista uunin kestävään kannelliseen vuokaan ja ripottele päälle suolaa. Laita broilerinsuikaleet perunoiden päälle ja laita loput perunat broilereiden päälle. Ripottele pinnalle vielä vähän suolaa. Kaada ruokakerma viimeiseksi. Laita kansi päälle ja uuniin vähintään 45 minuutiksi. Tämä on hyvää vaikka voikin olla vähän kummallisen näköistä.

Että tämmöiset eväät. Kyllä riitti ruoka, ei ollut nälkä. Välillä jopa tuntui ettei muuta teekään kuin syö 

Aikaisemmat kommetit:
Tapani kirjoitti 07.03.2010 - 09:53
Kiitos pizzzapohjan ohjeesta :)

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Pyhätunturin pihvit

Helmikuun Ruoka Pirkka-lehdestä oli nyt ruoka kokeilu vuorossa nämä Pyhätunturin pihvit, joita syötiin Ystävänäpäivänä. Seuraavana päivänä lähdettiinkin reissuun muttei Pyhätunturille tällä kertaa, että siinä mielessä pihvien nimi meni metsään. Pihvien jämät otettiin kyllä mukaan, helpotti ruoanlaittoa kun ei tarvinnut pitkän ajomatkan jälkeen ruveta kokkaileen. 

Pihvit oli herkullisia, juusto oli ehkä hieman voimakasta mutta se kyllä sopi tähän. Lisukkeenä meillä oli ihan keitettyjä pottuja ja herne-maissi-paprika -sekoitusta, kun ei muistettu ottaa puolukkaa jääkaapista... Pihvit oli aika täyttäviä, että yksi pihvi kyllä riitti ihan hyvin.

Ohje suoraan lehdestä:
Pihvi taikina:
480 g porojauhelihaa
1 tlk ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Täyte:
150 g emmentaljuustoa
1 pkt poron kylmäsavupaistia

Kastike:
1 tlk ( 2 dl) pippurikastiketta (valmista kastiketta)
2 rkl mustaherukkahyytelöä

Sulata jauheliha. Sekoita kerma ja korppujauhot ja anna turvota n.5 min. Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa tai mikroaaltouunissa pari minuuttia. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja tee taikinasta tanko ja leikkaa se 10 palaan. Muotoile paloista isoja, soikeita ja ohuita pihvejä. Levitä pihveille kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet ja taita täytteen päälle toinen puoli pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit pannulla rasvassa kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi, n.6-8 min tai paista pihvit uunissa 200 asteessa n.15 min.Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Pihvi sisältä päin

Suklaasydän...

Löytöeläinkoti piti Ystävänpäivänä pienen tempauksen nelijalkaisten ystäviemme hyväksi. Tarjolla oli vaikka mitä: arvontaa, eläinten katselua, mehutarjoilua, puffettia... Kaikki saadut tulot meni löytöeläinkodille eläinten tarpeisiin. Minua pyydettiin tekemään jotain makiaa puffettiin ja mielellänihän minä tein. Koska tempaus sattui olemaan sekä Ystävänpäivänä että laskiaisena, ajattelin tehdä tälläisiä "yllätys" muffineita.
Muffinit olivat gluteenittomia, laktoosittomia ja munattomia, näin ajattelin että kuka tahansa voi syödä niitä. Maistoin itsekin ja kyllä ne hyviä oli, vaikka hieman epäillytti, kun melkein kaikki "perus aineet" olivat poissa.

Muffineiden sisällä on Dumle suklaa sellaisesta pötkö paketista. Päällä mansikkatomusokerista tehty kuorrute ja sydän koristeita. Ai niin, ja vuokana oli sellaiset silikoniset sydämen malliset muffini vuoat mutta muoto ei kyllä näy... Tällä ohjeella voi muuten tehdä kakkupohjankin.

Ohje oli seuraavanlainen ja se löytyi Leivontaherkut-korteista:
n. 4,5 dl gluteenittomia jauhoja (vehnäjauhoja)
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g voita
2,5 dl laktoositonta maitoa
1 rkl vasta puristettua sitruunamehua

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi . Lisää jauhoseokseen sulatettu voi, maito ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja jaa se muffini vuokiin. Paista muffineja uunin keskiosassa n.10 min.Muffineita tulee n.25 kpl.
VINKKI! Jos leivot kakkupohjan, paista sitä 200 asteessa n.45 min. Voitele vuoka kookoshiutaleilla.

Aikaisemmat kommentit:
Ninnu kirjoitti 06.03.2010 - 23:50
Nam, onpahan herkun näköisiä :-))

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Suklaa täytekakku

Sain eräänä iltana puhelun pikkuveljeltäni, joka kysyin haluaisinko tehdä hänelle syntymäpäiväkakun. Tottakait halusin! Toiveena oli jokin suklainen kakku, muutoin oli ihan sama millainen. Ehdotin sitten kakkua, joka oli:
- tavallinen vaalea 6 munan kakkupohja (ohje Ullan Unelmaherkut -kirjasta)
- suklaatäyte
- suklaakoristeita ja -pursotuksia.

Kakku kelpasi, joten sitten vain tekemään ja tämmöinen siitä sitten tuli:

(voi että kun tulee pimeitä kuvia ilman salamaa ja salaman kanssa taas palaa puhki, kuten alla...)

Suklaaruusut tehty sokerimassan ja kaakaon sekoituksesta, oli hyviä. Sokerihuurteet laitettu niin, että valkuaisella hieman "liimaa" ja sitten käytetty erittäin hienossa sokerissa. En nyt muista mistä vinkin nappasin... Huutakoot HEP, joka tunnistaa!

Pursotuksia uudella isolla koripunos- ja lehtityllalla, kun tuntui että muut on liian pieniä...
Suklaakerma on tehty niin, että hiljalleen lämmitetty 4 dl kermaa ja siihen sulatettu 100 g (1levy) Geishaa, laitettu jääkaappiin kylmettymään ja sitten vaahdotettu niinkuin tavallinen kerma. Täytyy kyllä sanoa, että NJAM, oli niin hyvää ja kulhokin tuli emännällä ihan nuoltua puhtaaksi. Tämmöistä suklaakermaa on monessa blogissa kehuttu maultaan ja helppoudestaan, joten pitihän sitä kokeilla ja samaa mieltä olen.

Sisällöstä lähikuvaa. Sisälle tuli sitten toiveesta Geisha-mousse ja diplomaattikreemi. Kakku oli hyvää ja toivottavasti siitä riitti kaikille

Aikaisemmat kommentit:

Pulla&Pitko kirjoitti 12.03.2010 - 17:26
Hieno kakku! Itse huomasin myös, että mulla on liian pienet tyllat, isommilla tulee tällasissa kauniimpaa jälkeä. Piti sitten ostaa uusia... Mut onhan ne pienemmät hyviä jossain muussa :)