Syyskuun alussa tuli tehtyä tätä äijäruokaa, eli uunimakkaraa juuresalustalla :) Hyvää oli ja helppoakin, ihan vaikka äijien itse tehdä esim. saunaillassa :D Ohjehan on otettu talteen Mitä tänään syötäisiin -lehdestä, marraskuun numerosta vuodelta 2011!
UUUNIMAKKARAT JUURESALUSTALLA
4 annosta
1 ps (500g) peruna-sipulisekoitusta
1 ps (250g) kasvissuikaleita
1 pkt (400g) grillimakkaroita
1 tomaatti
n. 80 g juustoa
1 rkl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl kuumaa maitoa
Lämmitä uuni 225-asteeseen. Kaada jäiset peruna-sipulisekoitus ja kasvissuikaleet voideltuun, kookkaaseen vuokaan ohueksi kerrokseksi ja anna niiden sulaa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Sekoita juureksia pari kertaa sulatuksen aikana.
Leikkaa juuresten sulatessa kuhunkin makkaraan kolme syvää poikkiviiltoa. Työnnä jokaiseen viiltoon ohut ja pieni juustoviipale sekä kapea tomaattilohko. Raasta loput juustosta.
Ota vuoka uunista, mausta juurekset suolalla ja pipurilla. Kaada kuuma maito vuokaan. Sekoita sulaneet juurekset ja paina täytetyt makkarat juuresalustaan. Levitä juustoraaste juuresten päälle. Jatka kypsennystä kunnes makkarat ovat kuumentuneet ja juusto saanut hiukan väriä eli n.25 min. Tarjoa lisäksi sinappia ja maustekurkkua.
Vinkki! Voit myös käyttää annosvuokia.