maanantai 14. tammikuuta 2013

Pannupizzaa

Pullahiiren kautta Helmeilevään ja sieltä tänne :) Semmoisen matkan teki tämä ohje, joka onkin 2 vuotta odottanut kiltisti vuoroaan päästä kokeiltavaksi...
Pohja:
3,5 dl maitoa (vettä)
1 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
0,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
5,5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä neste 42-asteiseksi. Mittaa kulhon pohjalle hiiva ja n. desin verran jauhoja ja sekoita. Kaada lämmin neste päälle sekoittaen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta lopuksi taikina. Voitele vuoka ja levitä taikina sen pohjalle. Laita leivinliina päälle ja anna nousta lämpimässä paikassa n. 45 minuutin ajan.

Levitä kohonneen taikinan päälle ketsuppi (tai tomaattikastike tms.) mutta jätä n. 2-3 cm reunasta ilman. Levitä täytteet kastikkeen päälle ja vielä juustoraastetta päälimmäiseksi. Paista 250-asteessa n. 15 minuutin ajan, kunnes pohjan reuna sekä juusto ovat saaneet kauniin värin.
Minä tein pizzan ihan tavalliseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan, mutta pizzan voi tehdä periaatteessa ihan mihin tahansa vuokaan. Kunhan vain katsoo ettei se paistu yli :D

Eetu ottaa rennosti :)

Sydän pullaa

Viime viikolla tuli äkkiä tekaistua kahville pullaa, eli pikapullaa :) Pulla kahveille oli ihan hyvä syykin, joka selviää aikanaan myös täälläkin ,D Silloin voisi juhlan, ja kohta 300 postauksen kunniaksi järjestää arvonnan pitkästä aikaa. Joten seurailkaahan!
Pullan ohje oli tällä kertaa Leipoi, leipoi -blogista. Tuo ohje onkin ollut tarkoitus testata ja hyvä oli, juuri passeli sydänvuokaan, jolloin pullasta tuli oikein sopivan kokoinen.
Tällä kertaa päälle ripottelin hasselpähkinärouhetta ja itse taikinaan sekoitin pähkinäsuklaalevitteen jämät purkista :) En sekoittanut sitä "kunnolla", joten tuli pienet tiikeriraidat. Ihanan suklaista pullaa tuli!

Miehen kokkailuja

Mies kokkasi vuoden ensimmäisenä viikonloppuna, voisiko sanoa, äijäruokaa :) Kyllä se tälle emännällekin maistui ja annoinkin luvan tehdä uudestaan :D

Toisena päivänä oli tarjolla uuniperunaa kylmäsavuhärkätäytteellä ja salaatilla. Täyttävää oli, vaikka luulisi ettei.

Uuniperunat kylmäsavuhärkätäytteellä
1-2 isoa perunaa syöjää kohden
100 g kylmäsavuhärkää (tai jotain muuta, esim. kalaa, kinkkua...)
1 prk kermaviiliä
sinappia maun mukaan
suolakurkkupalasia maun mukaan (meillä ei ollu)

Pese perunat hyvin. Pistele haarukalla ja kääri yksitellen folioon. Paista 225-asteessa kypsiksi, noin tunti.
Pilko kylmäsavuhärkä (tai muu) pieniksi palasiksi ja sekoita kermaviiliin muiden aineksien kanssa. Tee kypsiin perunoihin ristiviilto ja purista perunaa hieman, näin saat sitä hieman "auki". Laita täytettä "aukkoon" ja syö :)

Seuraavana päivänä syötiin salaatin kera pekonista uunimakkaraa :) Eli ihan tavallista uunimakkaraa juustonpalasilla mutta pekonia vielä kääritty ympärille. Herkkua oli! Kesällä pitää grillissä kokeilla ,)

Näillä herkuilla lähti tämä vuosi käyntiin :D

maanantai 7. tammikuuta 2013

Joululahjoja

Annettu, saatu, meinattu... :)

Lahjaksi tein vanhimmalle kummitytölle ja hänen sisarruksilleen tämmöiset sukat :) Idea napattu Mummon Pajukorista. Salama McQueen vaatepaikkoja sain metsästää tovin, kunnes Citymarketista bongasin ne. Olivat kuulemma kelvanneet :D

Itse sain puolestani uuden vatkaimen :) Töihin kakkua tehdessäni alkoi tuntumaan, että rakkaasta (mummon joululahja aikoinaan), vanhasta vatkaimestani alkaa hieman tehot hyytyä. Onhan mulla yleiskonekin mutta sitä ei aina jaksa kaapista kaivaa esille :) Tehojen hyytymisestä sitten valittelin miehelleni ja hän osti uuden vatkaimen. Tuossa onkin semmoinen turbonappi ja vispilöissä jousitus, saa paremmin pyöreän kulhon reunoiltakin vatkattua :)
Tintti-essun ostin postin alesta, kun pakettia hain ennen joulua.

Tämmöisiä  huopakippoja olin ajatellut muutamalle ystävälle laittaa. Mutta kun aina ei kaikki mene niin loistavasti kuin siellä Strömsössä, niin nämäkin jäivät sitten vain ajatukseksi :( Mutta ihan kiva idea, vaikka ystävänpäiväksi, synttärilahjaksi... Ohjeen näin vanhassa Askartelu-lehdessä ja se oli tosi yksinkertainen: neliön malliseen huopapalaan tehdään reiät nurkkiin jokaiselle sivulle, sitten vain jollain narulla tai tuollaisilla koristejuttuilla reiät yhteen :)

torstai 3. tammikuuta 2013

Joulun tunnelmaa...

Pienet Marimekon kulhot käyvät moneen tarkoitukseen. Tässä ne palvelevat tuikkualustoina ja jälkiruoka kulhoina :) Jälkiruokana perinteistä joulun jälkiruokaa: luumukiisseliä kermavaahdolla, koristeena kultapallot. Nam!

Apilanlehdeltä sorruin tilaamaan Tonttumetsä-sarjan lautasia :D Tutustumispakettiin kuului 2 alkupalakulhoa, alku- ja ruokalautasta sekä lisäksi 4 olutlasia (38 cl). Äidilläni on Perinnejoulu-astiastoa, jota olen vuosikaudet ihaillut ja itsellekin halunnut jotain sen tyylistä. No nyt on :D
Ihana astiasto, äidin tekemä kotikalja ja 
rakkaan miehen tekemä wiskisinappi...
Apilanlehden tuotantoa minulla on myös ylioppilaslahjaksi saadut astiastot, joissa on tuollainen kukkakoristeinen reuna. Näitä ei enää taida olla myynnissä, en ole ainakaan löytänyt.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mummon kakku

Mummolle tuli tehtyä tämmöinen kakku jouluksi. Kakku on muutoin samanlainen kuin töihin tekemäni, pohja vain on 3 munan ja välissä kinuskitäytteen sijasta kermatuorejuusto :) Hyvää oli tämäkin.

Hyvää 2013 vuotta!

Uusi vuosi ja uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan :) Jospa kuitenkin siivottaisiin viime vuosi jaloista ensin pois, muutama postaus nimittäin jäi ajanpuutteen takia laittamatta... Ja aloitetaan se tietysti kronologisella järjestyksellä :D

Itsenäisyyspäiväksi tuli tehtyä tämmöisiä pikkuleipiä :) Ohje on TÄMÄ. Päällä on tavallista raesokeria ja sinistä kimalleströsseliä. Kyllä siitä siniristilippu erottuu, kun tarkasti katsoo ;)

Itsenäisyyspäivän jälkeisenä lauantaina saimme miehen kanssa kunnian alkaa kummeiksi pienelle pojan alulle <3 Nyt onkin tasaluku; 2 tyttöä ja 2 poikaa :)

Eetun kanssa kävimme perinteisesti 15. joulukuuta kuuntelemassa Härkätorin puistossa eläinten joulurauhan julistusta työtehtävien merkeissä. Samalla tuli toivotettua toisille Kaverikoirille ja muillekin karvakamuille hyvät joulut ja rauhalliset uudet vuodet :)