Tykkään leipoa kahvikakkuja, ne ovat helppo vierasvara (ja oma kahvivara 😄) pakkaseen. Varsinkin, kun ne viipaloi valmiiksi ja laittaa 4-6 kappaletta pussiin, voi ottaa äkkiä pakkasesta sulamaan yllätysvieraita varten. Nämä kakut on leivottu yhdessä tyttären kanssa, siinäkin mielessä kahvikakut ovat oikein hyviä leivottavia, että voi ottaa lapsen mukaan 😊 Ja näköjään on tullut leivottua aika paljon banaanikakkuja 😄
erilainen banaanikakku
mummin suklaakakku
mehevä banaani-suklaakakku
Maailman parasta banaanikakkua Cebicin ohjeella. Toinen kakku samalla ohjeella mutta mokkapalojen kuorrutus lisänä 🙂
MAAILMAN PARASTA BANAANIKAKKUA
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl kermaa
150 g voita sulatettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, sekoita joukkoon oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhoja vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Kakku tummuu päältä kauniisti, älä säikähdä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä taikinasta ei jää tikkuun taikinaa. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.