Töihin tein tämmöisen modernin hedelmäkakun, jota syötiin ennen joulua. Oikein hyvää kakkua ja mukava vaihtelu perinteisen hedelmäkakun tilalle. Käytin tähän kakkuun SLY:täni saamia kuivattuja karpaloita. Niitä jäikin vielä mutta on tullut napsittua, ne kun oli melkein kuin rusinoita! Tein kakun tällä kertaa tuommoiseen suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja koristelin sen vaahtokarkkimassasta tehdyillä lumihiutaleilla ja tomusokerilla. Ohje on Koti ja keittiö-lehden numerosta 12/2011.
MODERNI JOULUKUIVAKAKKU
n. 10 palaa
2 dl kuivattuja karpaloita (SLYn joulukuun paketista)
1 dl nestettä (omenamehua, konjakkia, käytin konjakkia)
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia (käytin margariinia)
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kevyt- tai kuohukermaa (käytin kuohukermaa)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata karkeana rouheena
Anna karpaloiden liota yön yli
konjakissa. Valuta ylimääräinen neste pois. Vatkaa rasva ja sokeri
vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot,
vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja kerma vaahdotettuun
voi-sokeriseokseen. Lisää karpalot ja suklaa. Kääntele seos tasaiseksi
puuhaarukalla. Kaada taikina n.1,8 litran vetoiseen pinnoitettuun
vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n.50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna kakun jäähtyä vuoassa.
Taikinaa jäikin hieman, joten sain appivanhemmille tehtyä tämmöisen pienen (12cm) kakun. Kakunhan voisi kostuttaa karpaloista valutetulla nesteellä, tulisi mehukkaampi.