Tämmöisen pienen voileipäkakun tein isänäidille äitienpäiväksi, kun samalla juhlittiin hänen syntymäpäiviään (6.5). Reunalla kiertää "makkara-aita" ja "persilja-ruoho" on vähän kasvanut...
Tässä on nyt viimein ohjekin, jonka muistin laittaa ylös. Se nimittäin oli pelkkänä "ostoslistana" ja myönnän että vähän aikaa meni itselläkin sitä tulkitessa, viimeksi kun voileipäkakkua olen tehnyt 9/2009...
Pohjana oli Fazerin Ruispaahto -leipää 4 palaa aina kerroksessa ja kerroksia oli 3.
Täytteinä oli:
- kinkkusilppua n. 200 g
- Violan Afrikan paprika ja ruohosipuli tuorejuustoa, kumpaakin 100 g
- n. 3/4 punaista paprikaa pilkottuna pieniksi palasiksi
- 1 pieni säilykepurkki ananasmurskaa hyvin valutettuna
- n. 3 rkl Herkkumaan kurkkusalaattia
- n. 1 rkl Turun sinappia, sitä vihreää
(Täytettä jää yli mutta se on herkullista jäljelle jääneiden voileipien päällä)
Kostutus: 5 dl vettä kiehautettuna ja siihen 1 kasvisliemikuutio liuotettuna.
Kuorrutus: n. 150-200 g majoneesia ja loppu 100 g Violan ruohosipuli tuorejuustosta.
Päällyskoristeet tomaattia, viinirypäleitä, makkaraa ja ruohosipulia.
Kakku oli erittäin maukasta, ehkäpä parempaa kuin aikaisemmat. Liekö kostutuksessa syy, aikaisemmin olen käyttänyt lihaliemikuutiota...Pikkuvelikin, joka ei oikeastaan tykkää voileipäkakuista, otti monta kertaa lisää ja lopuksi sanoi, että "vielä tekis mieli muttei kehtaa enää ottaa". Loppujenlopuksi kakkua jäi jäljelle vain 1/4.... Se säästettiin "pelimiehelle". Elikkä tästä kakusta riittää ainakin 6:lle syöjälle, sen verran meitä oli sunnuntaina paikalla. Tieten riippuu siitä miten isoja palasia ja paljonko ottaa, mieli kun tekee koko ajan lisää....
|
Keskustan tomaatti ruusu, pikkuhiljaa alkaa onnistumaan |
|
Minitomaatista leikattu ruusu |
|
Makkararuusu viinirypäle-lehdellä |
Aikaisemmat kommentit:
|
Nam, herkulliselta näyttää!
|
|
|
Sakari
kirjoitti 14.05.2010 - 07:09
Tehdäänkö tuo keskellä oleva tomaattiruusu pelkästä kuoriosasta?
Monesti oon näitä ihaillu, mutta en oo osannu tehdä itse.
|
|
|
MinnaT/Makiaa Minnalta
kirjoitti 14.05.2010 - 09:45
Sakari: Juu, tehdään. Marien sivuilta
(http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/250528) löytyy hyvä ohje, sen mukaan
mä oon tehny :)
Askastelua&Elämänmakuja: Kiitos, herkullista tämä tosiaan olikin ,D
|
|
|
Suviih
kirjoitti 16.05.2010 - 21:52
Onpas herkullisen näköinen ja kauniit on nuo koristelut.
|
|
|
Sari
kirjoitti 27.06.2010 - 23:38
En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta nyt ajattelin kokeilla
tällaista pientä kakkua. Laitetaanko nuo täytteen aineet kaikki sekaisin
ja sitten joka väliin samaa täytettä? Vai tuleeko siihen erilaisia
täytekerroksia?
|
|
|
MinnaT
kirjoitti 28.06.2010 - 11:01
Sari: Juu, minä oon kaikki täytteen ainekset sekoittanut tasaiseksi
tahnaksi ja laittanut samaa täytettä joka väliin. Saa tietenkin joka
väliin tehdä erilaisen täytteen, jos haluaa mutta mä käytän joka välissä
samaa täytettä :)
|
|
|
Sari
kirjoitti 07.07.2010 - 21:10
Nyt tuli tehtyä ja hyvää oli. Kiitos ohjeesta :)
Sen verran muutin, että oli sinappikinkku-sulatejuustoa ja kevätsipulisulatejuustoa, kun piti tehdä laktoosittomana.
|
|
|
Saara
kirjoitti 03.06.2012 - 22:30
Kiitos tästä! Mulla iski kamala voileipäkakun himotus enkä oo eläissäny tehnyt sellasta. Huomenna aion koittaa tätä.
|