maanantai 31. toukokuuta 2010

Testissä savustuspussi

Löysin kaupasta tämmöisen savustuspussin, jonka avulla voi itse tehdä omassa, tavallisessa uunissa savukalaa.
Kalana oli Norjalaista kirjolohta ja hyvää oli! Kämppä vaan haisi ihan kivasti savulle mutta kunnon tuuletuksella sekin paha häipyi
Mikähän on suomalaista, kun kala oli norjalaista ja uudet potut ruottalaisia... Salaatti kaupan valmista ja kastikkeena kermaviili-Tzatziki. Olisin ostanu tilli-ruohosipulia muttakun ei kaupassa ollut... Ihan hyvin tämä tzatzikin sopi kalalle.
Ihana savukalaa... Loppukalasta tuli sitten ihanaa kalakeittoa.

Aikaisemmat kommentit:
Pioni kirjoitti 02.06.2010 - 07:52
Tätä pitää kokeilla. Usein oon aikonut, mutta aina on jäänyt... =)

Kaverikoirien synttärikakku

Viime vuonna Kaverikoira ryhmä vietti 5-vuotis päiviään nyyttikesti merkeissä. Minä lupasin (lue: halusin) tehdä täytekakun. En muista yhtään mitä välissä oli mutta epäilen siellä olleen banaanimössöä, mansikkahilloa ja oliskohan ollut vielä kermaa... Sellaista täytettä siihen aikaan laittelin. Päällä oli kermaa, suklaata rouhittuna ja Kennellitton Kaverikoirien logo sekä ryhmän nimi punaisella koristelugeelillä. Hammastikulla luonnostelin kuvan ja tekstin, sitten vaan geeliä pursotin.

Kiitos Eija kuvasta, onneksi se sulla oli tallessa, mullakun sen on jonnekin hävinnyt tai on väärässä paikassa... Pitäis vissiin konetta vähän siivoskella.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Äidin hedelmälaatikko

Tein äidille tämmöisen hedelmälaatikon synttärikakuksi, mallia otin Ullan Unelmakakuista Äidin kukkalaatikosta.

Välissä oli ihan kaupan mansikkamarmeladia ja kerma-rahka seosta, kostutus oli mansikkamehulla ja koripunos kaakaojauheella maustettua kermaa. Meinas koripunos olla vähän hakusella, kun ei oo sitä vähän aikaan tehny mutta ihan hyvinhän tuo onnistui.

Aluksi oli tarkoitus tehdä "kori" suklaakermasta mutta se vähän epäonnistui... Kaikki oli vatkaukseen asti ihan ok mutta kun vatkasin, kerma meni semmoiseksi kokkareiseksi suoraan, se ei edes käynyt "oikeassa muodossa". Liekö syynä se, että mulla oli laktoositonta kermaa ja se ei vissiin tykänny siitä kuumentamisesta, että suklaan saan sulatettua.... No, ei muuta kuin kauppaan (onneks oli sellainen kauppa joka näin Helluntaina oli auki) ja uudestaan kerman vatkaukseen ja nyt sitten päätin ottaa varman päälle ja maustoin sen tosiaan kaakaolla. Hyvää tuli ja ihan tarpeeksi suklaista ja kakku maistui hyvälle.

Päällä pakastemansikoita, säilykepersikoita ja -päärynöitä, sekä kiille hyytelösokerista. Oli toinen kakku, johon tein tämmöisen kiilteen päälle: viime vuonna oli äidin synttärikakussa kans kiille päällä. Kuvakin tuli siitä otettua mutta se on jonnekin bittiavaruuteen kadonnut, kuten myös kaverikoirille tekemäni 5v. kakku...

Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri kirjoitti 23.05.2010 - 20:26
Raikkaan ja herkullisen näköinen kakku!

Tua kirjoitti 26.05.2010 - 13:00
Makeat nimpparionnittelut!

MinnaT kirjoitti 26.05.2010 - 21:39
Kiitos Tua :)

torstai 20. toukokuuta 2010

SLY 11

SLY 11-kierroksen eka paketti saapui eilen ja vielä kotiovelle saakka! Oli aivan ihana yllätys, kun töistä kotiin meni ja siellä odotti muhke kirjekuori.

Paketti oli seuraavanlainen:

  • cappucinomousse, ei oo koskaan tullu maistettuakaan ...
  • ohukais- ja vohvelijauhe, vois kokeilla täyttyjä ohukaisia, niitä kun on niin monessa kehuttu
  • kuivahiivaa 2 pss, jes näistä tykkään enemmän kuin tavallisesta! Kuivahiivaan teen aina pullat
  • leivinjauhetta, aina tarvii
  • ihania Marimekko servettejä, raskiiko käyttääkään...
  • Pandan Smoothie karpalo-omena-valkosuklaa, piti heti maistaa ja meni koko pussi!
  • Eetulle "hekku" tikkuja, ihanasti muistettu nelijalkaista ystäväämme, Eetu kiittää koiran pusullaan
  • ihana pingviini jääpalamuotti, olen aina katsellut mutten oo ostanu. Jos nämä jääpalat viilentäis kesähelteillä
  • ja ihana koira kortti, joka oli ihan kuin Eetu

Kiitos oikein paljon SLY:ni ihanasta ja runsaasta paketista, oli mukava piristys keskellä viikkoa! Toukokuun aiheenahan oli helppo ja nopea vierasvara mutta jotenkin tuntuu ettei nämä ehdi jäädä kaappiin odottamaan yllätysvieraita....

Aikaisemmat kommentit:
Pampula  kirjoitti 24.05.2010 - 18:27
Ekaksi iski silmään koiran herkut et mitähän noista :D

tiistai 18. toukokuuta 2010

Helatorstain brunssi

Mies on jo jonkin aikaa kinunnut, että tekisin Amerikkalaisia pannukakkuja. Elokuvissa kun aina syödään niitä siirapin ym. kanssa ja ne näyttävät niin hyviltä. Noh, päätin sitten Helatorstaina niitä tehdä aamupalaksi ja edellisenä päivänä tuli kuningas ajatus, että jos tekiskin hieman tukevamman aamupalan, vapaapäivänähän tulee nukuttua vähän pitempää.
Munakokkelia ja nakkeja, niitä pannukakkuja ja croisantteja. Ja tietysti kahvia ja appelsiinimehua, jonka muistin vasta kuvien ottamisen jälkeen laittaa pöytään..

Pannukakkua mansikkahillolla ja vaalealla siirapilla. Mä maistoin myös tummalla siirapilla mutta vaalea oli mun mielestä parempaa. Ohje löytyy Myllyn Paras-sivuilta

Croisantteja ja kahvia. Jos oikein tarkasti katsoo, näkee miten kahvi höyryää, taitava kuvaaja tuo mun mies. Croisantit oli ihan valmis taikinasta, kaupasta löysin eräästä kylmäkaapista tämmöisen purkin:
Tämä olikin jännä purkki, kun se piti "poksauttaa" auki ja sitten taikina pursus sisältä. Meinas vähän hirvittää, että pursuaako se ihan lattialle asti mutta ei onneksi. Taikinaa oli hieman valmiiksi jo leikelty, joten ei tarvinnut itse muutakuin leikata viivoja pitkin ja rullata croisantin malliseksi. Nää oli hyviä, otan kyllä toistekin.

Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri kirjoitti 18.05.2010 - 14:31
Ihanaa, ettei kaikki hyvät ja vanhat ideat ole kadonneet! Näillä poksahtavan purkin sarvi- ja sämpylätaikinoilla harjoitteli nuorisoni aikoinaan leipomusta sunnuntaisin. - Saksasta olen joskus ostanut......täytyy tarkkailla.
Maku ei tietenkään ole omatekoisen veroinen, mutta hyvä korvike ja muunneltavissa juustolla tai hilloilla.

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti 18.05.2010 - 21:36
Onpa herkullisen näköisiä pannareita, vesikielellä katselen:-))

Pioni kirjoitti 19.05.2010 - 16:36
Vautsi mikä aamupala... meillekkin voisit tulla tuollaiset aamuherkut taikomaan... =)

Ent-tu kirjoitti 21.05.2010 - 19:50
Mmmh miten ihanannäköisiä noi pannarit!

maanantai 17. toukokuuta 2010

Perhonen

Löysin kuvia selatessanin tämmöisen kakun.

Mitään tietoa ei ole mitä välissä on, luulen kuitenkin että siellä on se perinteinen mansikkahillo-banaanimössö-kermavaahto. Koristeena näyttää olevan persikka viipaleet (oiskohan sitä sitten sisälläkin...) ja tuntosarveina sellaiset suklaatikut, minttua luulisin olevan, kun sitä on näköjään siipien ulkosivuille paloiteltu ja näyttää keskeltä olevan valkoinen....

Kuvan tietojen mukaan kuva on otettu huhtikuussa 2004, eli se on mun ja mieheni synttärikakku opiskeluajoilta.

tiistai 11. toukokuuta 2010

Pieni täytekakku

Tämä pieni täytekakku meni myös isänäidille äitien/syntymäpäivien kunniaksi.
Pohja 2 munan kakkupohja, välissä kaupan mansikkahilloa ja kermarahka seosta, päällä kinuskikuorrutus ja kermapursotukset. Koristeet marsipaania ja sokerimassaa.

Valkovuokkoja Kinuskikissan Kotilieden ohjeella, kuten monessa muussakin blogissa näytti äitienpäiväkakuissa olevan. Tähänkin sain uutta muottia testata.

Aikaisemmat kommentit:
Ent-tu kirjoitti 11.05.2010 - 14:06
Onpas kiva kun on välillä matalakin täytekakku, oikein nätti :)

Ent-tu kirjoitti 11.05.2010 - 20:58
Syy miksi me aloitettiin tuo riisisuklaan metsästys oli kaupoista vuooosia sitten kadonnut Fazerin riisisuklaa. Tosin mulla ei ole siitä minkäänlaista muistikuvaa.

tarppa kirjoitti 30.05.2010 - 08:37
ompa nätti kakku

Pieni voileipäkakku

Tämmöisen pienen voileipäkakun tein isänäidille äitienpäiväksi, kun samalla juhlittiin hänen syntymäpäiviään (6.5). Reunalla kiertää "makkara-aita" ja "persilja-ruoho" on vähän kasvanut...
Tässä on nyt viimein ohjekin, jonka muistin laittaa ylös. Se nimittäin oli pelkkänä "ostoslistana" ja myönnän että vähän aikaa meni itselläkin sitä tulkitessa, viimeksi kun voileipäkakkua olen tehnyt 9/2009...

Pohjana oli Fazerin Ruispaahto -leipää 4 palaa aina kerroksessa ja kerroksia oli 3.

Täytteinä oli:
  • kinkkusilppua n. 200 g
  • Violan Afrikan paprika ja ruohosipuli tuorejuustoa, kumpaakin 100 g
  • n. 3/4 punaista paprikaa pilkottuna pieniksi palasiksi
  • 1 pieni säilykepurkki ananasmurskaa hyvin valutettuna
  • n. 3 rkl Herkkumaan kurkkusalaattia
  • n. 1 rkl Turun sinappia, sitä vihreää
(Täytettä jää yli mutta se on herkullista jäljelle jääneiden voileipien päällä)

Kostutus: 5 dl vettä kiehautettuna ja siihen 1 kasvisliemikuutio liuotettuna.
Kuorrutus: n. 150-200 g majoneesia ja loppu 100 g Violan ruohosipuli tuorejuustosta.
Päällyskoristeet tomaattia, viinirypäleitä, makkaraa ja ruohosipulia.

Kakku oli erittäin maukasta, ehkäpä parempaa kuin aikaisemmat. Liekö kostutuksessa syy, aikaisemmin olen käyttänyt lihaliemikuutiota...Pikkuvelikin, joka ei oikeastaan tykkää voileipäkakuista, otti monta kertaa lisää ja lopuksi sanoi, että "vielä tekis mieli muttei kehtaa enää ottaa". Loppujenlopuksi kakkua jäi jäljelle vain 1/4.... Se säästettiin "pelimiehelle". Elikkä tästä kakusta riittää ainakin 6:lle syöjälle, sen verran meitä oli sunnuntaina paikalla. Tieten riippuu siitä miten isoja palasia ja paljonko ottaa, mieli kun tekee koko ajan lisää....

Keskustan tomaatti ruusu, pikkuhiljaa alkaa onnistumaan
Minitomaatista leikattu ruusu
Makkararuusu viinirypäle-lehdellä

Aikaisemmat kommentit:

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti 12.05.2010 - 21:49
Nam, herkulliselta näyttää!

Sakari kirjoitti 14.05.2010 - 07:09
Tehdäänkö tuo keskellä oleva tomaattiruusu pelkästä kuoriosasta? Monesti oon näitä ihaillu, mutta en oo osannu tehdä itse.

MinnaT/Makiaa Minnalta kirjoitti 14.05.2010 - 09:45
Sakari: Juu, tehdään. Marien sivuilta (http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/250528) löytyy hyvä ohje, sen mukaan mä oon tehny :)
Askastelua&Elämänmakuja: Kiitos, herkullista tämä tosiaan olikin ,D

Suviih kirjoitti 16.05.2010 - 21:52
Onpas herkullisen näköinen ja kauniit on nuo koristelut.

Sari kirjoitti 27.06.2010 - 23:38
En ole koskaan tehnyt voileipäkakkua, mutta nyt ajattelin kokeilla tällaista pientä kakkua. Laitetaanko nuo täytteen aineet kaikki sekaisin ja sitten joka väliin samaa täytettä? Vai tuleeko siihen erilaisia täytekerroksia?

MinnaT kirjoitti 28.06.2010 - 11:01
Sari: Juu, minä oon kaikki täytteen ainekset sekoittanut tasaiseksi tahnaksi ja laittanut samaa täytettä joka väliin. Saa tietenkin joka väliin tehdä erilaisen täytteen, jos haluaa mutta mä käytän joka välissä samaa täytettä :)


Sari kirjoitti 07.07.2010 - 21:10
Nyt tuli tehtyä ja hyvää oli. Kiitos ohjeesta :)
Sen verran muutin, että oli sinappikinkku-sulatejuustoa ja kevätsipulisulatejuustoa, kun piti tehdä laktoosittomana.

Saara kirjoitti 03.06.2012 - 22:30
Kiitos tästä! Mulla iski kamala voileipäkakun himotus enkä oo eläissäny tehnyt sellasta. Huomenna aion koittaa tätä.

"Arnold-donitsit"

Kun vapuksi ei ehtiny tehdä munkkeja, tein sitten tällaisia Arnold-donitsien tyylisiä äitienpäiväksi. Äiti, anoppi ja äidinäiti saivat ihan oman munkkinsa, joka oli koristeltu liljalla. Oli hyvä syy testata uutta lilja-leikkuria... Pöhkö ei tajunnu laittaa leivinpaperia pahvin päälle, sehän tottakait imi itseensä sitten rasvaa... Ja vielä jälkeenpäin kun hoksas, että sellaiseen pikkuleipärasiaan olis kans menny ja se olis ollu parempi...

Ensimmäistä kertaa elämässäni tein ihan yksin koko munkki prosessin alusta loppuun asti. Viime vuonna äiti teki taikinan ja lämmitti rasvan ja minä sitten paistoin äidin valvovan silmän alla. Mutta nyt kun sain lahjaksi sammutuspeiton (jota muuten itse halusin), uskalsin kokeilla itsekin ja todistusaineistoahan siitä piti sitten miehen ottaa.
Munkit odottomassa paistoa
Paistumassa...
 Ja tieten toinenkin puoli pitää paistaa
Munkkeja!!!

Suklaa- ja kinuskikuorrutteisia donitseja
Mansikkatomusokerikuorrute...
Herkullisia oli ja tuhtia syötävää, kuten Arnoldsien kuuluu ollakin. Pikkuvelikin otti satsin mukaansa, kun lähti takaisin opiskelemaan, pitäisi näillä eväillä jaksaa. Toiselle pistin munkkeja ilman kuorrutetta pakkaseen. Laitan kuorrutteet ja keitän kahvit, kunhan MM-jääkiekko peleistä kotiutuu, saa sitten samalla näyttää kuvia ja kertoa reissusta.

tiistai 4. toukokuuta 2010

Kevyempää evästä

Keväällä alkaa tekemään mieli enemmän salaatteja ja muutenkin kevyempää evästä. Voisikohan tähän olla syynä jonkinlainen karhu-efekti, eli talven aikana kerätyt rasvat ym. otetaan nyt käyttöön... Onhan se kyllä niinkin, että nyt alkaa taas kauppaan tulemaan (toivottavasti ei lakot kovin vaikuta...) kaikenlaista ihanaa tuoretta mm. salaatteja (no joo, onhan niitä talvellakin), mansikoita ja muuta.

Mutta tässä yks aivan ihanan ruokaisa salaatti. Tämän löysin, kun vietettiin erään opiskelukaverin polttareita v.2006 ja pikkuhiljaa siihen on tullut pieniä muutoksia alkuperäiseen verrattuja. Tämä on tosi helppo ja siinä mielessä hyvä, että sitä voi muokata sellaiseksi kuin itse tykkää.

Mutta tässä meikäläisen versio:
Tässä annoksessa on:
  • paistijauhelihaa ruskistettuna ja Taco-mausteseoksella maustettuna (eli sitä jauhetta mitä laitetaan kun tortilloihin / tacoihin maustetaan jauheliha)
  • jääsalaattia, tai mitä itse haluaa
  • cashewpähkinöitä kevyesti paahdettuna (oli muuten hyvää vaikka voi kuulostaa jostakin hieman oudolta)
  • kurkkua
  • minitomaatteja
  • ja fetajuustoa
Tää on aivan ihanaa eikä kyllä tarvi mitään kastikkeita

Aikaisemmat kommentit:
kmsu kirjoitti 07.05.2010 - 07:38
Se on kyllä jännä, miten keväisin alkaa aina salaattihimo. Talvisin maistuu paremmin tuhdimmat ruuat, kesäaikaan kevyet.:) Kivan oloinen salaatti. Itse en syö ollenkaan lihaa, mutta ehkä tämän saisi soijarouheellakin toimimaan.:)
Kiitokset hyvistä vinkeistä nivelrikon suhteen! Cartivetia hankin Remulle ensitilassa. Toivottavasti saadaan vaiva kuriin!