Taikina
250 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 Pätkis-patukkaa (pieniä) TAI 2 isoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
2 dl tomusokeria
kylmää kahvia
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri-voivaahtoon lusikalla koko ajan sekoitellen. Ota erilleen 1/3 osa ja lisää siihen pilkotut Pätkis-palat ja kaakaojauhe siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa, aloita vaaleasta taikinasta. Kun kaikki taikina on kerroksittain laitettu vuokaan, painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175-asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.
Kuorrutus
Sekoita tomusokerin joukkoon vain sen verran kylmää kahvia, että saat hiukan valuvan tahnan. Valuta seos kylmän kakun päälle ja koristele suklaarouheella tai strösseleillä.