Raparperia tuli ryövättyä niin äidiltä kuin anopilta. Niistä sitten syntyi muffineja Kinuskikissan ohjeella sekä Leivotaan-lehdestä Mummon raparperi-piiras. Lehdet (Leivotaan ja Herkku Leivonta -lehdet) kävin viimein läpi kesällä ja otin talteen kiinnostavimmat ohjeet.
Kinuskissan Ruususen raparperi-muffinit ja ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta KLIK.
Mummon raparperipiiras Leivotaan-lehdestä, joka maistuu varmasti yllätysvieraille kera vaniljajäätelön tai -kastikkeen kesän lämpöisinä päivinä.
8-10 palaa
2 munaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2-4 raparperin vartta paloiteltuina
hiukan voita
raesokeria
Brita-kakku hyväksi koetulla ohjeella ja joka on sopivan kokoinen kahdelle :)
Eetulle tuli tehtyä hieman vaihtelua ruokaan.
Pannulla paistettu kana
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
4 perunaa
250 g kanaa
1 omena
1 rkl öljyä
1 rkl hienoksi silputtua persiljaa
Pilko kesäkurpitsa ja porkkanat pieneksi. Kuori ja kuutio perunat Kiehauta ainekset 3 dl:ssa vettä ja hauduta sitten keskilämmöllä 20 minuuttia. Soseuta karkeasti sauvasekoittimella.
Kuutio kana ja omena pieneksi ja ruskista ne kevyesti öljyssä. Kypsennä pienellä lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita kasvissoseeseen ja lisää joukkoon persilja. Syötä annoksittain kylmänä tai kädenlämpöisenä.
Hyvin maistui vanhalle herralle ja syönnin päälle olikin hyvä ottaa pienet nokoset <3
Toukokuun alussa juhlittiin myös mummoani, joka täytti kunnioitettavat 90-vuotta. Mummo itse oli sairaalassa mutta jokainen kävi hänen luonaan onnittelemassa ja kakkuakin mummo sai. Me muut sitten joimme kahvia ja nautimme kakusta sekä muusta tarjoilusta vanhempieni luona.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥