Kuten isäni sanoi... Suolaista piirakkaa teki mieli tehdä ja koska en ole koskaan tehnyt
kasvisversiota, päätin nyt kokeilla. Ja tosi hyvää tulikin, tätä on jo
toisen kerran tehty viikon sisään.
Pohja 150 g huoneenlämpöistä voita / margariinia
2 dl vehnäjauhoja
n. 0,75 dl ruisjauhoja
n. 0,25 dl leseitä
(ruisjauhot ja leseet voi korvata vehnäjauhoilla, jolloin niitä tulee siis 3 dl)
3 rkl kylmää vettä
Pohja 150 g huoneenlämpöistä voita / margariinia
2 dl vehnäjauhoja
n. 0,75 dl ruisjauhoja
n. 0,25 dl leseitä
(ruisjauhot ja leseet voi korvata vehnäjauhoilla, jolloin niitä tulee siis 3 dl)
3 rkl kylmää vettä
Sekoita jauhot keskenään ja nypi sitten huoneenlämpöisen voin kanssa sekaisin. Lisää vesi ja seikoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina pyöreään piirakkavuokaan. Voit käyttää hieman jauhoja apuna, taikina on aika löysää. Esipaista pohjaa uuniin alimmalla tasolla 200-asteessa 10 min.
Täyteeksi voit laittaa mitä mielesi tekee, tällä ohjeella voi tehdä kinkkupiirakkaakin, kalaa en ole vielä kokeillut. Mulla oli tällä kertaa täytteinä:
300 g nuppuvihanneksia (kaupan pakastealtaasta ja nämä kannattaa ensin sulattaa mikrossa),
minitomaatteja halkaistuna,
herkkusieniä ripoteltuna sinne sun tänne, kuin myös
fetajuustoa, aurajuustoa ja valkosipulimurskaa.
Täytteiden päälle ripottele n. 100 g juustoraastetta sekä munamaito: 3 munaa + 2 dl ruokakermaa tms. sekoitettuna ja hieman suolaa ja jauhettua muskottipähkinää. Jatka paistamista n.20 min. Koita malttaa antaa piirakan jäähtyä, jottet polta kieltäsi!
Aikaisemmat kommentit:
Kodin Onni
kirjoitti 31.08.2011 - 15:19
Nam mikä herkku! :) Kuvatkin niin herkulliset :P
MinnaT
kirjoitti 31.08.2011 - 21:36
Kyllä oli herkku, kuvat melkein tekee oikeutta maulle ,)