APPELSIINI-SUKLAAKAKKU
3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
175 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
Täyte
200 g appelsiinituorejuustoa (tai 200 ga maustamatonta tuorejuustoa + 1 appelsiinin raastettu kuori)
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla n.50-60 min. Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.
Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri
kirjoitti 09.11.2011 - 21:15
Kakku näyttää herkulta - menee kokeiluun !
redrose82
kirjoitti 09.11.2011 - 21:45
Kuulostaa hyvältä ja uudenlainen kahvikakku kun kerran"täytetään" :) vois kokeilla :)
Anne/Hiekkakakku
kirjoitti 09.11.2011 - 21:50
Namskis! Pitäisköhän tehdä tätä jouluksi ainaisen maustekakun sijaan?
redrose82
kirjoitti 09.11.2011 - 22:26
ai niin linkitän sinut niin voin katselle tekeleitäsi :)
MinnaT
kirjoitti 09.11.2011 - 22:53
Kiitos, kiitos. Suosittelen kyllä kokeilemaan, oli sen verran herkku :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥