Pappilan omppupiirakka
1 dl sulatettua margariinia (n.90 g)
1 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl soodaa
Päälle:
2-3 hapahkoa omenaa lohkottuna
sokeria
kanelia
Sulata voi ja anna sen jäähtyä tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita kermaviili, sokeri ja muna, ihan tavallinen vispilä käy. Lisää jäähtynyt rasva. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää taikinaa. Sekoita vain sen verran, että ainekset menevät hyvin sekaisin.
Kaada taikina voideltuun, mikron kestävään piirakkavuokaan. HUOM! Muista tarkistaa, että vuoka mahtuu pyörimään mikrossa (jos siis on pyörivä alusta). Laita omenan lohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Paista mikrossa 6 min. täydellä teholla. Piirakka on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Itse paistoin n.8min. Nauti vaniljakastikkeen kera.
Jos mikrossa ei ole pyörivää alustaa, muista käännellä piirakkavuokaa, että se kypsyy tasaisesti. Mikrossa paistamisesta johtuen piirakka jää vaaleaksi.
Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri
kirjoitti 27.10.2011 - 17:16
Tämä ohje täytyy laittaa korvan taakse yllätysvieraiden varalle! En ole koskaan mikrolla "leiponutkaan".Hyvältä näyttää, vaikkei väriä olekaan!
Riina
kirjoitti 27.10.2011 - 19:05
Tämähän on helppo ja nopea vaikka vierasvaraksi tai yllättävään makeannälkään :).
Herkkusuu
kirjoitti 28.10.2011 - 10:55
Kun ostettiin tuo nykyinen mikro (on muuten pitkä aika) niin silloin
tuli tehtyä leivonnaisia mikrossa. Meidän mikrossa kun on grilli ja
paistotoiminto. Pizzaakin tuli tehtyä joka oli mielettömän hyvää.
Pitääkin kokeilla tätä ohjetta joku kerta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥