sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Hunajainen broilerpiirakka

Resepti löytyy maaliskuun Ruoka Pirkasta mutta tässä on myös. Suluissa mitä jätin pois ja mitä laitoin. Hyvää, ruokaisaa piirakkaa!

Pohja:
1 ps kuivahiivaa
n. 5dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä

Täyte:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä (jätin pois)
1 pkt (450 g) hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
1 pkt (450 g) wok-vihanneksia
1-2 tl rosmariinia (jätin pois)
1 tl kurkumaa (jätin pois)
1,5 tl suolaa
0,5 tl inkivääriä
ripaus mustapippuria
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 munaa
1 prk (2 dl) kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa (pistin yhden flora vispin eli 250 ml)
1 ps (150 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta

Sekoita kuivahiiva (osaan) jauhoihin. Lämmitä vesi n.42-asteiseksi, eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kaada joukkoon lopuksi öljy ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi piiraspohjaksi. Aseta se uunipannulle ja anna kohota liinalla peitettynä. Tee sillä välin täyte: kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti. Lisää sipulit, wok-vihannekset ja mausteet. Kuumenna pari minuuttia ja lisää hunaja. Anna täytteen jäähtyä hetki, tee sillä välin muna-ruokakerma sekoitus: vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma tms. Kaada pohjan päälle täyte ja täytteen päälle muna-ruokakermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥