Pitemmän aikaa on jo tehnyt porkkanapiirakkaa mieli ja tätä ohjetta en
olekaan testannut ikinä, vaikka se on ollut arkistoissa jo varmaan kohta
10 vuotta.
Mutta nyt viimein tein ja täytyypä sanoa, että tosi hyvää tuli,
suosittelen lämpimästi! Ohjeen olen joskus aikoinaan ottanut sanomalehti
Kalevasta talteen.
Porkkanakakku
(pellillinen)
5 munaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
125 g margariinia
8 dl porkkanaa
(pellillinen)
5 munaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
1 rkl vaniljasokeria
125 g margariinia
8 dl porkkanaa
Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250g) maitorahkaa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelirouhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen porkkanaraasteen ja voisulan kanssa taikinaan. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Sekoita sulatejuustoa kunnes se on notkeaa. Lisää rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri juuston joukkoon. Levitä kuorrutus pohjan päälle kun pohja on kunnolla jäähtynyt. Koristele mantelirouheella ja leikkaa neliöiksi.
10.3.2012: pohja pysynyt pehmeänä ja kosteana, vaikka jääkaapissa ollut ilman suojaa.
Ihania violetteja tulppaaneja. Joukkoon oli eksynyt myös kaksi oranssia tulppaania, taitaa violetti olla sen verran harvinaisempi.
Oikein ihanaa Naistenpäivää kaikille ihanille naisille!
Aikaisemmat kommentit:
Maca kirjoitti 09.03.2012 - 12:42
Tätä on kokeiltava.
MinnaT
kirjoitti 09.03.2012 - 16:09
Kannattaa kyllä kokeilla, kuorrutuskin on aivan ihanaa! :) Aikasemmin
olen tehnyt sellaisella ohjeella, mihin kuorrutteeseen tuli vain
tuorejuustoa ja tomusokeria, en pitänyt siitä mutta tämä on hyvää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥