Kaapissa ei ollut kuin Marie-keksejä ja aineet löytyi kaapista, niin mikäpäs se siinä, suklaakeksejä vain tekemään.
Ohje löytyi Leivontaherkut -korteista ja on seuraavanlainen:
1. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Rouhi suklaa (ja pähkinät/kaurahiutaleet) ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita kaneli, leivinjauhe ja suurin osa jauhoista (laitoin 3 dl) toisessa kulhossa.
4. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja tahmeaksi.
5. Muotoile taikinasta 30 pientä palloa. (Muotoilin teelusikan avulla ja tällöin tuli n.55 keksiä) Pane pallot pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes cookiet ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.
150 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata (mulla oli ihan tavallista Fazerin)
50 g suolapähkinöitä (tai 1/2 dl kaurahiutaleita, joita laitoin)
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
n. 4 dl vehnäjauhoja
1. Vatkaa sokeri ja rasva vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Rouhi suklaa (ja pähkinät/kaurahiutaleet) ja lisää vaahtoon.
3. Sekoita kaneli, leivinjauhe ja suurin osa jauhoista (laitoin 3 dl) toisessa kulhossa.
4. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi ja tahmeaksi.
5. Muotoile taikinasta 30 pientä palloa. (Muotoilin teelusikan avulla ja tällöin tuli n.55 keksiä) Pane pallot pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman kädellä.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min tai kunnes cookiet ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥