Tämä kakku sopisi varmasti joulupöytäänkin makumaailmansa vuoksi. Joten laittakaapas ensi joulua ajatellen talteen. Ja keksejä ja makujahan voi vaihdella.
Hellapoliisilta bongasin Mango-suklaakakun, jonka muokkasin Omena-valkosuklaakakuksi. Linkistä pääsee Hellapoliisin alkuperäiselle ohjeelle ja tässä on mun:
Omena-valkosuklaakakku
Pohja:
1 pötkö Jaffa Piparkakku-omena keksejä
Täyte:
5 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g turkkilaista jugurttia
2 tl vaniljasokeria
200 g Pandan valkosuklaata
1 prk omena-kaneli marmeladia
2 rkl vettä
Koristeet:
Omena kastiketta
Lumihiutale koristerakeita
valkosuklaata värjättynä vihreäksi
punaiset on Candy Meltsiä
sivuilla olevien "lehtien" ohje löytyy Kermaruusun sivuilta
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Asettele Jaffa keksit vuoan pohjalle ja murra kolosiin paloja kokonaisista kekseistä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota FloraVispi, vatkaa joukkoon jogurtti, vaniljasokeri ja marmeladi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sula suklaa joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita täytteeseen, sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos keksien päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Pyöräytä kakku irti vuoan reunoista veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasti tavalla.
Aikaisemmat kommentit:
Mari
kirjoitti 03.03.2011 - 08:44
kauniisti koristeltu ! Ja varmasti hyvää! Nam! ;)
SakariSokeri
kirjoitti 03.03.2011 - 19:08
Tosi kiva koristelu ja varmasti suussa sulavaa :p
kmsu
kirjoitti 04.03.2011 - 14:36
Vaikuttaa ihanalta! Jaffa-kekseistä tuleekin varmasti kiva pohja.:)
Askartelua&Elämänmakuja
kirjoitti 05.03.2011 - 17:08
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta, nami ♥
Keittiössä Tapahtuu
kirjoitti 06.03.2011 - 09:06
Vitsit kun kuullostaa hyvälle! NAm.
MinnaT
kirjoitti 07.03.2011 - 11:21
Kiitos :) Täyte oli hieman rakeisen oloista, varmaankin johtui siitä
omena-kanelimarmeladista... Hyvää oli mutta ehkä jotain "sähäkyyttä"
olis saanu olla, että ois jääny hieman enemmän jälkimakua :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥