Töihin tuli tehtyä Kinuskikissan ohjeella Aurinkokakku loman alkamisen kunniaksi. Tämä oli siis heinäkuun alussa... :D Kääretortun tein itse ja kuorrutteena käytin värjättyä vaahtokarkkimassaa mutta muutoin kakku oli samanlainen kuin Kinuskikissalla.
Kääretorttu
4
munaa
1 dl sokeria
Sekoitetaan kuohkeaksi vaahdoksi, eli noin 4-5 minuuttia.
Lisätään siivilän läpi:
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Sekoitetaan varovasti (esim. nuolijalla) ettei kuohkeus katoa.
Paistetaan uunin keskitasolla 225-asteessa n.7 minuuttia.
Kumoa hiukan jäähtynyt pohja toiselle leivinpaperille tai leivinliinalle.
Täytä haluamallasi täytteellä ja kääri rullalle. Anna maustua pari tuntia.
Täyte
(muokattu Karamelli cakes:n Mango-täytteestä)
2,5 dl kermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pieni tlk säilykepersikoit
3 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja tuorejuusto. Pilko persikat pieniksi ja lisää nuolijalla varovasti sekoittaen. Sulata liivatteet kuumaan veteen (n.1-2 rkl) ja lisää ohuena nauhana sekoittaen.
Täyte
(muokattu Karamelli cakes:n Mango-täytteestä)
2,5 dl kermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pieni tlk säilykepersikoit
3 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja tuorejuusto. Pilko persikat pieniksi ja lisää nuolijalla varovasti sekoittaen. Sulata liivatteet kuumaan veteen (n.1-2 rkl) ja lisää ohuena nauhana sekoittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥