keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kaurainen ruisvuokaleipä

Hernekeiton kaveriksi sain aikaiseksi kokeilla uutte leipäohjetta :) Oli hyvää ja helppotekoinen leipä, tulee toistekin tehtyä. On se omatekoinen leipä vaan paljon parempaa kuin kaupan. Voihan siitä itse tehdystäkin laittaa pakkaseen, jolloin se säilyy :) Tämän ohjeen olen löytänyt Anun keittiöstä.

Itselläni ei tullut niin komeita leipiä mutta mitä se haittaa. Hiiva oli tuorehiivaa, joka oli käyny pakkasen kautta ja leseinä kaura, muutoin oli ohjeen mukaan. Suosittelen kokeilemaan!

KAURAINEN RUISVUOKALEIPÄ
6 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 rkl tummaa siirappia
2 tl suolaa
2 dl ruisrouhetta tai ruisleseitä (minulla oli kauraleseitä)
6 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja

Liutoa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, siirappi, suola ja ruisrouhe tai -leseet ja sekoita. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa taikinaa hetki. Lisää ruisjauhoja vähitellen, jotta saat sopivan taikinan (saa olla löysää, kun tekee vuokaleipää). Anna taikinan kohota liinan alla. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile pitkulaiseksi leiväksi. Nosta taikina kahteen voideltuun leipävuokaan ja anna kohota. Paista leipiä 200 asteessa puolisen tuntia.


"Vappuserpentiini" on kätevä apuri, kun tarvitsee kahta samanlaista vuokaa ,D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥