Monta erilaista ohjetta oli nenän edessä, mikä olisi kaikista yksinkertaisin. Loppujen lopuksi päädyin Kotilieden "Kartanon saaristolaisleipään", ei se kuitenkaan kovin tainnut muista poiketa... Ohjeen mukaan tulee kolme leipää mutta mulla tuli neljä, kun laitoin taikinan tuommoisiin pahvisiin paistovuokiin. Onneks oli kaappiin jäänyt yks edellisestä paketista... :)
Kartanon saaristolaisleipä
1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
1 tl suolaa
3 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl vehnäleseitä
1,2 l vehnäjauhoja
Siirappivesi:
1 dl siirappia
0,5 dl vettä
* Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Sekoita käsin tasaiseksi.
* Jaa taikina kolmeen voideltuun vuokaan. Anna kohota tunti liinan alla.
* Paista ensin 150-asteisessa uunissa tunti.
* Sivele siirappivedellä ja paista vielä noin 30 minuuttia.
* Anna vetäytyä vähintään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥