Lauantai-illaksi teki mieli jotain hyvää iltapalaa. Äitini teki joku aika sitten tonnikalapiirakkaa mutta hän käytti Creme Bonjour Cuisinen tilalla Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa ja oli kuulkaas hyvää !!! Kannattaa kokeilla !! Minä sitten ajattelin kokeilla samalla
ajatuksella kinkkupiirakkaa, kun sopivasti sattui Valintatalossakin
olevan nuo tuorejuustot tarjouksella.
Ohjeena oli tuttu Open Cafén piirakka pienin muutoksin mutta siltikin tuli hyvää piirakkaa. Tästä saa muute pellillisen tai sitten sopivasti kaksi pyöreää, toiseenhan vois sitä tonnikalaa laittaa ja maistella kumpi on parempaa. Veikkaan, että molemmat yhtä herkullisia.
Levitä veitsen avulla tasainen kerros ruohosipulituorejuustoa pohjan päälle (pellilliseen molemmat, pyöreisiin pkt / piirakka). Riko munien rakenne varovasti haarukkalla ja sekoita se juustoraasteen kanssa. Ripottele juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi piirakan / piirakoiden päälle ja juustoraasteen päälle kinkkusuikaleet ja vielä päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n.30 min.
Ohjeena oli tuttu Open Cafén piirakka pienin muutoksin mutta siltikin tuli hyvää piirakkaa. Tästä saa muute pellillisen tai sitten sopivasti kaksi pyöreää, toiseenhan vois sitä tonnikalaa laittaa ja maistella kumpi on parempaa. Veikkaan, että molemmat yhtä herkullisia.
KINKKU / TONNIKALAPIIRAKKA
Pohja
250 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl Graham täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk (250g) maitorahkaa
Pohjan päälle
2 prk Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa
n. 200 g juustoraastetta
2 munaa
n. 250 g kinkkusuikaleita
n. 200 g juustoraastetta
Nypi jauhot ja leivinjauhe pehmeän voin
kanssa sekaisin ja sekoita maitorahka joukkoon. Kauli taikina
leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi tai jaa taikina kahtia ja
taputtele pyöreiden piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Käytä
tarvittaessa hieman jauhoja apuna.
Levitä veitsen avulla tasainen kerros ruohosipulituorejuustoa pohjan päälle (pellilliseen molemmat, pyöreisiin pkt / piirakka). Riko munien rakenne varovasti haarukkalla ja sekoita se juustoraasteen kanssa. Ripottele juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi piirakan / piirakoiden päälle ja juustoraasteen päälle kinkkusuikaleet ja vielä päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n.30 min.
Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri
kirjoitti 23.05.2011 - 17:09
Makoisaa piirakkaa ! ;-) On lounastauko sopivasti.Onnea ja iloa tulevaan torstaipäivään! :-) |
||
MinnaT
kirjoitti 24.05.2011 - 11:44
Kiitos Nami-Hiiri :) Meni kyllä hieman aikaa ennenkuin hoksasin mitä
tarkoitit. Kävin jopa katsomassa oliko sulla jokin arvonta menossa, joka
ratkeaa to ja johon olen osallistunut :D |
||
Kati
kirjoitti 24.05.2011 - 15:21
Suolaset piiraat on ihania, nams!:PLaitankin blogisi seurantalistalleni, täältähän löytyy vaikka ja mitä!:) Mukavaa kesää!:) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥