tiistai 21. syyskuuta 2010

Cake Pops

Näitä Cake Popseja oon jo pitkän aikaa halunnut kokeilla, kun niitä niin paljon on näkynyt. Jokaisellahan on oma ohjeensa näihin ja jotkut tekevät kekseistä (Cookie pops) ja toiset kakkupohjista ym. (Cake pops). Nämäkin vein veljelle kahvipöytään.
Minä tein nämä ihan kakkupohjasta, kun pakkasessa oli sellainen pikkuinen pohja ja se oli siellä halkeillut ja murtunut. Vissiin tullut laitettua tavaraa päälle, meillä kun on pakastearkku niin sinne on pakostakin laitettava tavarat päällekkäin ja ilmeisesti olin unohtanut, että pohjalla oli helposti "särkyvää". No mutta sainpas sen sitten tähän kulumaan ja yhden kokeiltavien listalta pois. 

Eli nämä tein niin, että 
* murensin sen kakkupohjan ja vähän haarukalla vielä "muussasin", 
* joukkoon sekoitin purkillisen Sunnuntain tuorejuustontyyppistä kasvirasvavalmistetta (makuna vanilja) ja 
* vielä pari teelusikallista vanilja-aromia.
* Laitoin jääkaappiin kylmettyyn siksi aikaa, kun tein kääretortun.

* Sitten otin teelusikalla pikkuisen "taikinaa" ja pyörittelin siitä pyörykän.
* Jääkaappiin siksi aikaa, kun sulatin suklaan vesihauteessa.

* Pyöryköitä kastelin suklaassa (joka oli vaaleaa maitosuklaata) lusikan ja haarukan avulla ja nostin leivinpaperin päälle.
* Kun suklaa oli hieman jäähtynyt, ripottelin pinnalle nonparelleja, näin ne eivät valuneet alas
* Sitten lopuksi vielä jääkaappiin kunnolla kovettumaan.
 
Näihinhän siis voi käyttää mitä vain: mokkaruutujen pohjaa, kuivakakun pohjaa, erilaisia keksejä, erilaisia tuorejuustomakuja... Ja googlettamalla "Cake pops" löytyy paljon hyviä ohjeita.

Aikaisemmat kommentit:

Canelia kirjoitti 21.09.2010 - 14:48
Söpöjä palleroita! : ) Toivottavasti pääsisin itsekin lähiaikoina tehtailemaan popseja, ne ovat jo kotvan roikkuneet kokeiltavien reseptien listallani...

MinnaT kirjoitti 21.09.2010 - 21:37
Kiitos Canelia, nämä oli kyllä sen verran hyviä, että pitää tehdä uudestaankin. Vois vaikka mokkaruutu taikinasta sitten kokeilla :)

Anna kirjoitti 29.09.2010 - 21:08
Nää on kyllä niin kauniita, ja varmasti hyvän makuisia myös :)

Mimmi M kirjoitti 09.10.2010 - 12:25
Ihania palleroita. Olen kans tehnyt eri versioita muutamia kertoja.... cocktailtikun/hammastikun nokassakin tuo kastelu on helppoa ja nopeaa, jos tekee kovin ison satsin. Viimeks laitoin sulan suklaan kahvikuppiin ja siinä kastoin tikulla keihästettynä popsin, ei kannata ihan upoksiin kastaa koska suklaa valuu hieman kun popsin nostaa tikusta pois esim. haarukalla....

2 kommenttia:

  1. Ihania palleroita tosiaan!

    Mulla on hyvä helppo ohje cake popseihin:
    1 pkt Rainbow suklaamuffinsseja
    1 pkt Philadelphia Marabou -tuorejuustoa =)
    Nämä koneella sekaisin ja palleroiksi + kuorrutus (itse laitoin valkosuklaata, nam!) On tosi hyviä eikä liian makeita. Nämä ainekset on hyvä pitää esim varalla kun säilyvät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitänee joskus kokeilla tällä versiolla :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥