Minä tein nämä ihan kakkupohjasta, kun pakkasessa oli sellainen pikkuinen pohja ja se oli siellä halkeillut ja murtunut. Vissiin tullut laitettua tavaraa päälle, meillä kun on pakastearkku niin sinne on pakostakin laitettava tavarat päällekkäin ja ilmeisesti olin unohtanut, että pohjalla oli helposti "särkyvää". No mutta sainpas sen sitten tähän kulumaan ja yhden kokeiltavien listalta pois.
Eli nämä tein niin, että
* murensin sen kakkupohjan ja vähän haarukalla vielä "muussasin",
* joukkoon sekoitin purkillisen Sunnuntain tuorejuustontyyppistä kasvirasvavalmistetta (makuna vanilja) ja
* vielä pari teelusikallista vanilja-aromia.
* Laitoin jääkaappiin kylmettyyn siksi aikaa, kun tein kääretortun.
* Sitten otin teelusikalla pikkuisen "taikinaa" ja pyörittelin siitä pyörykän.
* Jääkaappiin siksi aikaa, kun sulatin suklaan vesihauteessa.
* Pyöryköitä kastelin suklaassa (joka oli vaaleaa maitosuklaata) lusikan ja haarukan avulla ja nostin leivinpaperin päälle.
* Kun suklaa oli hieman jäähtynyt, ripottelin pinnalle nonparelleja, näin ne eivät valuneet alas
* Sitten lopuksi vielä jääkaappiin kunnolla kovettumaan.
Näihinhän siis voi käyttää mitä vain: mokkaruutujen pohjaa, kuivakakun pohjaa, erilaisia keksejä, erilaisia tuorejuustomakuja... Ja googlettamalla "Cake pops" löytyy paljon hyviä ohjeita.
Aikaisemmat kommentit:
Aikaisemmat kommentit:
Canelia
kirjoitti 21.09.2010 - 14:48
Söpöjä palleroita! : ) Toivottavasti pääsisin itsekin lähiaikoina
tehtailemaan popseja, ne ovat jo kotvan roikkuneet kokeiltavien
reseptien listallani... |
||
MinnaT
kirjoitti 21.09.2010 - 21:37
Kiitos Canelia, nämä oli kyllä sen verran hyviä, että pitää tehdä
uudestaankin. Vois vaikka mokkaruutu taikinasta sitten kokeilla :) |
||
Mimmi M
kirjoitti 09.10.2010 - 12:25
Ihania palleroita. Olen kans tehnyt eri versioita muutamia
kertoja.... cocktailtikun/hammastikun nokassakin tuo kastelu on helppoa
ja nopeaa, jos tekee kovin ison satsin. Viimeks laitoin sulan suklaan
kahvikuppiin ja siinä kastoin tikulla keihästettynä popsin, ei kannata
ihan upoksiin kastaa koska suklaa valuu hieman kun popsin nostaa tikusta
pois esim. haarukalla.... |
Ihania palleroita tosiaan!
VastaaPoistaMulla on hyvä helppo ohje cake popseihin:
1 pkt Rainbow suklaamuffinsseja
1 pkt Philadelphia Marabou -tuorejuustoa =)
Nämä koneella sekaisin ja palleroiksi + kuorrutus (itse laitoin valkosuklaata, nam!) On tosi hyviä eikä liian makeita. Nämä ainekset on hyvä pitää esim varalla kun säilyvät ;)
Kiitos, pitänee joskus kokeilla tällä versiolla :)
Poista