Mutta takaisin tähän jälkkäriin :) Oli oikein makeaa, ehkä liian makeaa iltapalaksi :D Mutta hyvää kuitenkin, suosittelen! Sitä sitten mussuteltiin samalla, kun katsottiin Mel Gibsonin The Patriot -leffaa, jonka olen kylläkin nähnyt sen miljoona kertaa :) Mutta aina sen on hyvä, ja Gibson on yksi suosikkinäyttelijöistäni.
Itse annoksen tein puolikkaana ja siitä tuli neljä tuommoista Iittalan 0,3l mukia. Annos oli ehkä hieman suurehko jälkkäriksikin, joten taitaa puolikkaalla tulla helposti kuusi sopivan pientä annosta :) Ohje löytyi Laitilan kanatarhan reseptiblogista ja muna tuli miehen työkaverilta :D On se mukavaa, kun nyt on tiedossa kaksi luomutuottajaa ja toisella on jopa silkkikanoja!
Tässäpä ohje kopsattuna tuolta sivuilta, tämä on siis se "kokonainen" ohje, itse tein tästä sen puolikkaan :)
POUDING CHOMEUR
6 annosta
2 dl pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 Laitilan Kanatarhan kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa
4 dl vaahterasiirappia
2) Lisää kananmunat, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
3) Sekoita, kunnes seos on tasaista. Varo sekoittamasta liikaa.
4) Siirrä taikina jääkaappiin lepäämään tunniksi.
5) Yhdistä vispikerma ja vaahterasiirappi kattilassa keskilämmöllä. Kun seos on tasaista, vähennä lämpöä. Jatka hauduttamista noin 10 minuuttia.
6) Voitele kuusi uuninkestävää annoskuppia.
7) Jaa taikina niihin painelemalle se kuppien pohjalle.
8) Siirrä kupit uunipellille. Kaada täyte niihin.
9) Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tämän jälkkärin myötä loppui sitten SLY30-kierroksen alussa saamani vaahterasiirappikin :) Pitää jostain lisää hommata, vielä jäi kalat ja kanat kokeilematta :D
Kivan helppoa herkkua =)
VastaaPoistaKiitos emo, oli hyvää myös kylmänä :D
PoistaTämä resepti luultavasti olisi tehty meidän esikoiselle. On niin imelän perään kuin voi vaan olla :)
VastaaPoistaTää oli helppo tehdäkin, ei muuta kuin laitat esikoisen tekemään! :D
Poista