Pohja:
150 g Vanilja Kauranen -keksejä
50 g sulatettua voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl hienoa sokeria
1 pkt mangotuorejuustoa
200 g valkosuklaata sulatettuna
Päälle:
2 prk Piltti mangososetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Murenna keksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai koneella murusiksi. Sulata voi ja kaada se keksinmurujen sekaan. Sekoita muruseos tasaiseksi. Painele keksinmurut. Vie pohja täytteen tekemisen ajaksi kylmään.
Laita liivatteet kylmään likoamaan 10-15 minuutiksi. Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi. Sulata valkosuklaa esim. syvällä lautasella vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa tuorejuusto ja sulanut valkosuklaa tasaiseksi seokseksi. Kuumenna vesi kahvikupissa mikrossa (n.1min.) ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kerralla kuumaan veteen ja sekoita kunnes liivatteet ovat täysin sulaneet liemeen. Lisää liivateseos muutamassa erässä tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto tuorejuustoseokseen. Vatkaa aineet huolellisesti sekaisin. Kaada täyteseos keksipohjan päälle vuokaan. Vie kakku kylmään 2-3 tunniksi.
Päällistä varten (ei ole pakko) laita liivatelehdet likoamaan 10-15 minuutiksi. Kuumenna vesi mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuumaan veteen, sekoita hyvin. Sekoita liivateseos mangososeitten joukkoon ja levitä kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥