maanantai 14. huhtikuuta 2014

Tomaatti-aurajuustopiirakka



Pari viikonloppua sitten olin yksin kotona ja päätin tehdä iltapalaksi suolaista piirakkaa ihan itselle :) Ohjeen löysin Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjasta, johon kuitenkin tein pieniä muutoksia. Suosittelisin kuitenkin tomaatit muuttamaan alkuperäisen ohjeen mukaan isoiksi tomaateiksi, jotka leikkaat ohuiksi siivuiksi. Vaikka piirakka olikin hyvää, oli "tomaatittomat" kohdat aika äklöjä :D Mutta tässäpä ohje niinkuin itse tein.

Pohja:
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk valkosipuli-yrtit -Cuisinea
kirsikkatomaatteja
1/2 pkt (85 g) aurajuustoa
1 tl basilikaa
1 dl emmental-mozzarella raastetta

Nypi vehnäjauhot voihin ja sekoita joukkoon kylmä vesi. Painele taikina voidellun, halk. 28 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä Cuisine pohjalle, leikkaa tomaatit siivuiksi ja aseta ne Cuisinen päälle. Murustele aurajuusto pinnalle ja ripota basilika ja juustoraaste lopuksi piirakalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 175-asteessa n. 30 min tai kunnes se on kypsä.


2 kommenttia:

  1. Namskis, kuulostaapa hyvältä! :) Kävin selailemassa nyt oikein ajan kanssa sivujasi, löysin paljon kokeilemisen arvoisia juttuja.. Kiva kun kommentoit blogissani! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥