sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tacopiirakkapizza


Oikein herkullinen ja helppo suolainen vaikka illanistujaisiin tai vaikkapa pelkäksi iltapalaksi :) Alkuperäinen ohje on Ulla Svenskin Suloiset suolaiset-kirjasta, pienillä muutoksilla, laitan tähän ohjeen niinkuin itse tein.

Pohja
15 g hiivaa
1 dl vettä
2,5-3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Pohjan päälle
100 g kermaviiliä
1 pussi Taco -dippijauhetta

Täyte
200 g jauhelihaa
1 sipuli
1 prk (315 g) salsakastiketta (Pirkka salsadippi keskivahva)
hieman mustapippuria
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Valmista pohja liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen veteen, vaivaa joukkoon vehnäjauhot ja suola. Anna taikinan kohota täytteen valmistamisen ajan.
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, lisää salsakastike joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 min.
Kauli taikina 30*23 cm:m piirakkavuokaan tai halk 28 cm:n vuokaan sopivaksi. Sekoita kermaviili ja dippijauhe, levitä seos pohjan päälle. Kaada pinnalle jauhelihaseos pannusta, ripottele päälle hieman mustapippuria, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 250-asteessa n.7-10 min tai kunnes piirakka näyttää kypsältä.

Itse tein ohjeen 2-kertaisena, jolloin sain pellillisen tätä piirakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥