Moni on moittinut lehden epätarkkoja ohjeita ja itsekin huomasin tässä ohjeessa puutteen, joka voi viedä varsinkin aloittelevan leipurin sormen suuhun. Esim. vaivataanko aineksia ollenkaan vai lätätäänkö ne vaan kulhoon, millä tasolla paistetaan. Joten laitan tähän nyt ohjeen niinkuin itse sen tein.
4-viljan leipä
4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
(otin suoraan hanasta hieman kädenlämpöisempää)
50 g (1 pkt) hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja
(laitoin puolet tavallisia ja puolet hiivaleipäjauhoja)
4 dl 4-viljan hiutaleita
7,5 dl lämmintä vettä
(otin suoraan hanasta hieman kädenlämpöisempää)
50 g (1 pkt) hiivaa
3 tl suolaa
12-15 dl vehnäjauhoja
(laitoin puolet tavallisia ja puolet hiivaleipäjauhoja)
Sekoita hiutaleet ja lämmin vesi, anna seistä hetki. Lisää hiiva ja suola, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten taikinaksi. Anna nousta peitettynä n.30 min. Leivo kaksi leipää leivinpaperille tai vuokiin ja anna nousta peitettynä n.30 min. Paista alimmalla tasolla 250 asteessa n.25-30 min.
Aikaisemmat kommentit:
nami-hiiri
kirjoitti 26.05.2012 - 01:07
En poikennutkaan yöpalalle, vaan tulin vasitella mahdollisimman varhain onnittelemaan - onneksi olkoon MINNA ! |
||
Herkkusuu
kirjoitti 26.05.2012 - 18:47
Kyllä itse tehty leipä maistuu aina paljon paremmalta kuin kaupan.
Mikään ei ole niin ihanaa kuin juuri uunista otettu leivän tuoksu ja
lämmin leipä on niin taivaallisen hyvää. |
||
MinnaT
kirjoitti 28.05.2012 - 11:04
Kiitos nami-hiiri! :) Herkkusuu, olen samaa mieltä, oli ihanaa syödä
iltapalaksi pala tuoretta leipää ja herätä aamulla leivän tuoksuun :) Ei
vain olisi niin laiska nuiden leipien suhteen, loppujen lopuksi ne
tulevat aika helposti. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥