Viikonloppuna kovat pakkaset pakottivat pitämään sisällä pakollisia koiran ulkoiluttamis lenkkejä lukuunottamatta.. Joten hyvää aikaa oli järjestellä viimeinkin reseptikansio kuosiinsa,
neuloa lämmintä sukkaa Alpakka-langasta, tehdä hyvää ruokaa ja kaikista
jännintä, hieman SLY asioita.
Ruoaksi tuli tehtyä pitkästä aikaa uunilohta ja omatekoista muusia.
Kastike oli näistä Yrtti-Sipuli, jota ei myöskään löydy kuvasta, kun kuva tuli otettua liian myöhään...
Ulkonakin (-21 ja kylmä vinkka) tarkeni, kun oli vaatetta päällä.
Vaalivalvojaisiin tehtiin cappucino-valkosuklaa fondueta synttärilahjaksi saadulla fondue-padalla.
Herkullista. Kävisi varmasti kakkuunkin tämä "fondue".
Kynttilä lämmitti pataa. Kaikista vaikeimmat dipattavat oli persikat, ne tahtoivat aina tippua pataan. Vai liekö tiputettu tahallaan...
Eetu ei välittänyt vaaleista yhtään vaan otti "pottun" kaa rennosti päivän kylmien ulkoilujen jälkeen.
Lisäksi
Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Paloittele valkosuklaa ja lisää kuuman kerman joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta suklaaseos keraamiseen, kynttilällä lämmitettävään fonduepataan. Dippaa hedelmiä ja vaahtokarkkeja kastikkeeseen.
Aikaisemmat kommentit:
Ruoaksi tuli tehtyä pitkästä aikaa uunilohta ja omatekoista muusia.
Kastike oli näistä Yrtti-Sipuli, jota ei myöskään löydy kuvasta, kun kuva tuli otettua liian myöhään...
Ulkonakin (-21 ja kylmä vinkka) tarkeni, kun oli vaatetta päällä.
Herkullista. Kävisi varmasti kakkuunkin tämä "fondue".
Kynttilä lämmitti pataa. Kaikista vaikeimmat dipattavat oli persikat, ne tahtoivat aina tippua pataan. Vai liekö tiputettu tahallaan...
Cappucino fondue
(ohje kopsattu Yhteishyvän-sivuilta)
6 annosta
2 dl kuohukermaa
1 pussi (12,5 g) pikacappuccinojauhetta
200 g valkosuklaata
Lisäksi
paloiteltuja hedelmiä,
vaahtokarkkeja
Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Paloittele valkosuklaa ja lisää kuuman kerman joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta suklaaseos keraamiseen, kynttilällä lämmitettävään fonduepataan. Dippaa hedelmiä ja vaahtokarkkeja kastikkeeseen.
Aikaisemmat kommentit:
Herkkusuu
kirjoitti 06.02.2012 - 21:12
Tuo Fonduepata olisi ihana omistaa vai oliskohan se liian vaarallista
omistaa tuollainen jos sellaisen saisin, sillä varmaan tulisi vain
suklaisia herkkuja tehtyä :=)
MinnaT
kirjoitti 07.02.2012 - 14:33
Varmaan suklaisia juttuja tulee itselläkin tehtyä :D Lidlistä
kylläkin löysin syksyllä sellaisen valmiin juustofonduen mutta tuolla se
kaapissa vielä odottaa käyttöä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥