Joulun ajan syömisiä tuli hieman tehtyä pakkaseen jo valmiiksi.Minä tein tämmöisiä lohipiirakoita ja lanttu- ja porkkanalaatikoita samalla ohjeella kuin viime vuonna
Piiraiden ohje on Koti ja keittiön Parhaat leivonnaiset -kirjasta, jonka isäntä sai tilaajalahjaksi jonkin lehden mukana, en nyt muist minkä. Jotain hyötyä lehtitilauksistakin joskus.
1. Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe kulhossa puuhaarukalla tai sormin nyppien. Lisää maitorahka ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
2. Jaa taikina 12 osaan ja kauli taikinapalat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi pyörylöiksi. Painele ne muffinipellin syvennyksiin, pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla reikiä kunkin pohjaan. Laita muffinipelti jääkaappiin.
3. Valmista täyte sekoittamalla munat, maitorahka, kerma, jauhot, yrtit ja juustoraaste. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi ja jaa ne vuokiin pohjien päälle. (Valuta ja paloittele parsat ja jaa myös ne piiraspohjien päälle.) Kaada lopuksi jokaisen päälle muna-rahka-kermaseosta.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna piiraiden vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
Isäntä teki puolestaan täksi jouluksi konjakkisinappia, eikö olekin herkullisen näköistä.
Aikaisemmat kommentit:
Minulla on vielä lanttuloota tekemättä; taidan ostaa valmiin soseen, niin säästyy aikaa...
Lohi-parsapiiraat
Pohja:
125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
1 dl juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
Täyte:
100 g kylmäsavulohta
100 g purkkiparsaa (en laittanu)
2 munaa
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tilliä
2 rkl ruohosipulia
3 dl juustoraastetta (esim. punaleimaemmental)
2. Jaa taikina 12 osaan ja kauli taikinapalat jauhotetulla työpöydällä ohuiksi pyörylöiksi. Painele ne muffinipellin syvennyksiin, pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla reikiä kunkin pohjaan. Laita muffinipelti jääkaappiin.
3. Valmista täyte sekoittamalla munat, maitorahka, kerma, jauhot, yrtit ja juustoraaste. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi ja jaa ne vuokiin pohjien päälle. (Valuta ja paloittele parsat ja jaa myös ne piiraspohjien päälle.) Kaada lopuksi jokaisen päälle muna-rahka-kermaseosta.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna piiraiden vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
Isäntä teki puolestaan täksi jouluksi konjakkisinappia, eikö olekin herkullisen näköistä.
Aikaisemmat kommentit:
Jenni kirjoitti 08.12.2010 - 08:24
Ihanaa! Meilläkin mies tekee jouluksi ja joskus muutenkin sinappia ja
voi että kuinka hyvää se aina on! Ei tule joulu ilman kotisinappia...
SakariSokeri
kirjoitti 10.12.2010 - 21:10
Ihanan näköisiä piirakoita!Minulla on vielä lanttuloota tekemättä; taidan ostaa valmiin soseen, niin säästyy aikaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥