Tortun pohjan ohje on Onnelilta mutta ehkä kolmen munan voisi olla minun vuokaan parempi, pitää kokeilla. Tästä tuli nyt ehkä vähän liian matala minun makuuni :) Yritin nimittäin sellaista tavoitella, mitä kaupoissa on. Päälle vispasin 2 dl kermaa, jonka maustoin 2 rkl sokerilla ja 1 ml Turkin vaniljalla, tuli muuten todella hyvää!! Sitten vielä kotimaisia mustikoita ja vadelmia pakastimesta ja juustohöylällä höylättyä suklaata :) Oikein herkku!
Päivällä vähän chillailtiin Eetun kanssa takapihalla, minä söin salaattia, join tuoremehua ja luin isältä vuosikausia lainassa ollutta kirjaa :D Eetu puolestaan halusi nurmikolle syömään sikanokkaansa, paikkaa ei vain herra tahtonut löytää, piti minun sitten pysäyttää ja sanoa, että syö tässä. Oli nimittäin naapurin puolellekin jo menossa... :D Nokan jälkeen "tilukset merkattiin" ja sitten olikin hyvä mennä sisälle juomaan ja tirsoille uudelle pedille <3
Torttu pohja (kopsattu Onnelilta)
2 kananmunaa
60 g sokeria
60 g vehnäjauhoja
Voitele ja jauhota/korppujauhota noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan torttupohjavuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä ja taikina alkaa irrota reunoista. Anna pohjan jäähtyä hetki. Varmista veitsellä tarvittaessa, että torttulevy irtoaa vuoasta ja kumoa se alustalle.
Kiva ja nopea torttu!
VastaaPoistaKyllä, pitäneekin paistaa pohjia pakkaseen varalle :) Onkin kiva, kun ei tartte enää kaupasta näitä ostaa. Näillä torttupohjilla saa kyllä nopeasti herkullisen tortun kahvipöytään :)
Poista