Perjantaina oli viimeinen työpäivä ja loman alkamisen kunniaksi tein ihanaa Brita-kakkua. Ohje oli tällä kertaa Maku-lehdestä ja oli muutamaa pientä kohtaa lukuunottamatta samanlainen kuin aikaisemmin tekemäni.
Muutokset olivat siis: ensinnäkin ohje oli
mitoitettu pellilliselle, munia oli 3 kpl, pohjaa ei esipaistettu vaan
samantien yhdessä marengin kanssa, paistaminen tapahtui 175-asteessa,
täytteessä kermaa oli 5 dl ja mansikoita litra.
Aamulla kun unen pöpperössä kakkuja tekee
ja vielä ilman rillejä, kommelluksia sattuu, niin nyttenkin... Marengia
kun aloin tekemään, ajatuksissani hulautin sokerit samantien valkuaisten
joukkoon ja aloin vatkaamaan. Katselin vispilöiden pyörinää ja
ajattelin vaahdon olevan niin kumman näköistä. Ja sitten välähti!
Ei muuta kuin uudet munat veteen lämpiämään vähäksi aikaa ja uuden
marengin tekoon. Munat ehtivät lämmetä haaleaksi, ei ihan huoneen
lämpöisiksi mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja kakku tuli syötyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥