Tänä vuonna
Juhannus tuntui tulevan kuin varkain. Sinappia oli tarkoitus tehdä
makkaroiden ja muiden grilliherkkujen kaveriksi mutta eihän sitä
ehtinyt, mihin lie aika karannut.
Juustokin tuli keiteltyä illan ja yön tuntien aikana. Makiaksi
herkuksi olin jo pääsiäisenä päättänyt tehdä kääretortun, jonka olisin
koristellut koivunhalon näköiseksi. Mutta eihän siitäkään tullut
mitään... Kun uudesta Kotivinkistä (11/2011) pompsahti tämä herkullisen
näköinen pieni Brita-kakku silmille.
Joten eihän siinä auttanut kuin vaihtaa kääretorttu suunnitelmat Brita suunnitelmiin.
Onneksi aineksiin ei tullut muutoksia, joten kaikki oli kaapissa
valmiina. Tämä oli muuten elämäni ensimmäinen Brita-kakku ja ei varmasti
jää tähän, niin hyvää oli.
Minä tein ohjeeseen hieman muutoksia, laitan ne sulkuihin, muutoin ohje
on kopioitu lehdestä, kun en tuolta Kotivinkin sivuilta sitä löytänyt
että oisin linkittänyt...
BRITA-KAKKU
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunan keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
MARENKI
2 kananmunan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja (en laittanut)
TÄYTE
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
(1 pss Caipirinha Drink Mix-seosta)
5 dl mansikoita
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Piirrä uunipellin kokoiselle leivinpaperille kaksi ympyrää, joiden halkaisija on 19 cm. Jaa taikina tasaisesti levyiksi, jotka ovat hieman ympyröitä pienemmät. Kypsennä pohjia 180-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa, kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä marenki esipaistettujen pohjien päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista kakkupohjia 180-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Jäähdytä pohjat.
Tee täyte. Sekoita sokerit kermaan ja vatkaa se vaahdoksi. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahtoa ja pilko sen päälle mansikoita. Nosta toinen pohja täytteen päälle ja koristele sekin kermavaahdolla ja mansikoilla.
VINKKI! Tee pohjat valmiiksi paria päivää ennen tarjoilua. Kokoa kakku juuri ennen nautiskelua.
Aikaisemmat kommentit:
Sanna
kirjoitti 28.06.2011 - 15:54
Onpa tosi kesäisen ja herkullisen näköinen kakku! :--)
SakariSokeri
kirjoitti 28.06.2011 - 16:54
Voi mitä herkkua!Ja oot kyllä ollu reipas, kun oot makiaajuustuaki keittäny!!!
MinnaT
kirjoitti 01.07.2011 - 09:20
Kakku kyllä oli herkkua :) Ja juustohan tuli melkein itsestään, kun
sen sai kiehumaan :D Parempaa juustoa tuli tosiaan kuin viimeksi.
Sanja
kirjoitti 06.07.2011 - 15:14
Näyttää tosi herkulliselta!
Asta
kirjoitti 08.07.2011 - 07:50
Maku oli herkullinen, mutta miten sinä sait kakkupohjat pysymään
pyöreinä? Minulla ne levisivät aika lahjakkaasti pellille...
MinnaT
kirjoitti 08.07.2011 - 11:37
Kyllä ne mullakin menettivät hieman muotoaan mutta terävällä
veitsellä paiston ja jäähdytyksen jälkeen hieman siistin. Toinen
vaihtoehto leviämiselle on, ettei taikina osuus ollut tarpeeksi
jämäkkää, se nimittäin saa olla melkein yhtä jämäkkää kuin marenki :) Mullakaan ei yksi pelti oikein tahtonut riittää nuille kahdelle ympyrälle ja seuraavalla kerralla ajattelinkin paistaa pohjan kerralla, on hieman sitten varaa levetäkin ,D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥