maanantai 1. marraskuuta 2010

Syksyn ruusu

Mummo tilasi nimipäivilleen täytekakun. Sain tehdä sellaisen, minkä ajattelin olevan hyvää ja kakun ei tarvinnu olla suuri. Joten ei muuta kuin muistikirja käteen ja katsomaan mitä olisi "tekolistalla".
Tämmöinen kukkakakku on ollut tarkoituksena tehdä jo pitkän aikaa ja nyt sitten ajattelin kokeilla sitä. Tähän kakkuun törmäsin ensimmäisen kerran Elämä makeaksi-blogissa. Kakku on kasattu kääretortusta, itse tehdystä. Tarkemmat ohjeet kasaukseta löytyy tuolta Elämä makeaksi-blogista, itsekun ei muistanut ottaa vaihekuvia...

Mä tein kakun 5 torttu palasesta, kuudennen kasasin tuohon keskelle peittämään reikiä muiden palasten välissä, siksi se on keskeltä tuollain koholla. Kääretortun välissä on mansikkamarmeladia ja kermaa vaahdotettuna, johon on sekoitettu myös purkki Jacky toffeekaramellia. Käytin myös ensimmäistä kertaa palettiveistä levittämiseen, kakkupäivillä kun tuli sitä opeteltua ja oli muuten kätevä! Päällä suklaaganche (joka myös on ollut tekolistalla) ja pursotukset (valitettavasti) FloraVispiä, sitä kun oli purkki jääkaapissa.
Ja näin hienon syksyisen ruusun sain aikaiseksi! Kiitos SakariSokerille ja Janitalle opetuksesta ja vinkeistä! Kyllä se pikkuhiljaa alkaa onnistuun.

Nyt nappaan pari särkylääkettä nassuun, kun kävin aamulla viisaudenhampaanpoistossa. Nyt alkaa puudus katoamaan ja särky tulee tilalle. Yllättävän positiivinen kokemus oli, vaikka kauhutarinoita oon kuullut monenlaista...

Aikaisemmat kommentit:
SakariSokeri kirjoitti 01.11.2010 - 14:57
Kaunis ja maukkaan näköinen kakku ja ruusu myös erittäin onnistunut!
Kyllä me vielä saadaan täydelliset ruusut aikaiseksi, kun ahkerasti harjotellaan :)

Henskis kirjoitti 02.11.2010 - 17:00
Tosi upea ruusu! =)

Lelle kirjoitti 03.11.2010 - 14:41
Kiitos kehuista :) Toi ruusu on kyllä tosi hyvin onnistunut, vau!

MinnaT kirjoitti 16.11.2010 - 11:07
Kiitos, ruusuun olen itsekin tyytyväinen, pitäisi vaan jatkaa harjoittelua :) Kakkukin olu hyvää ja tuli melkein syötyä kokonaan, pienet palaset mummo laitto pakkaseen, niin saa myöhemmin vielä herkutella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥