maanantai 29. marraskuuta 2010

Pikkuleipiä pikkuleipurin kanssa

Lauantaina tuli nuorimmainen kummityttö leipomaan tädin kanssa pikkuleipiä. Mummonsa syksymmällä kertoi minulle, että tyttö olisi kova leipomaan ja niin otin hänen äitiinsä yhteyttä. Alunperin oli tarkoitus leipoa isänpäiväksi isälle näitä pikkuleipiä mutta kun toinen tuli kipeäksi, päivää siirrettiin.

Meillä oli oikein hauska lauantai-iltapäivä, tyttö uskalsi jäädä tädin kanssa peräti kahdestaan! Äitinsä kävi sillä aikaa kaupassa ja me leivottiin. Tämmöisiä ihania pikkuleipiä kummityttö (kohta) 3v. teki pienillä kätösillään.
Tytöllä oli oikein oma pikku-essu mukana ja yhdessä tehtiin taikinakin.
Ja tässä tädin pikkuleivät. Ohje oli helppo, maukas ja löytyy TÄÄLTÄ.
Äitinsä toi kaupasta minulle torttutaikinaa, kun lupasin keittää teet enkeli-tortuilla mutta mulla ei ollutkaan kuin sellainen iso levy. Enkeli-torttujen ohje löytyy TÄÄLTÄ. Täytteenä enkeli-tortuissa oli Dronningholmin uutta Tähtitorttu omena-kanelimarmeladia, joka oli oikein ihanaa suoraan purkistakin syötynä. Luumuhilloa kun tahtoo olla melkein kaikissa tortuissa, niin välillä on mukava tehdä torttuja muihinkin makuihin.

Aikaisemmat kommentit:

Henskis kirjoitti 29.11.2010 - 23:45
Oi miten söpöjä niistä tuli! =) Ja varmasti oli mukava leivontahetki pienen kummitytön kanssa! <3

SakariSokeri kirjoitti 30.11.2010 - 05:23
Ihania pikkuleipiä <3
Ja mahtava kummitäti, kun ehtii ja viitsii leipoa pienen kanssa!

Jenni  kirjoitti 30.11.2010 - 08:19
Ihania pikkuleipiä!
Olen tuhonnut jo ainakin kolme purkkia tuota uutta omena-kanelihilloa ja se on niiiin hyvää!! Ei varmaan tänä vuonna paljon perinteisiä luumutäytteisiä tehdäkkään...

Miimi kirjoitti 30.11.2010 - 09:42
Ihania pikkuleipiä on pieni leipuri saanut aikasieksi. ^^
Itsellä tulee korkattua ja kokeiltua ekaa kertaa tuota uutta kaneli-omenahilloa viikonloppuna. Avokkini kun ei suostu syömään luumuisia torttuja.

Lorainne kirjoitti 30.11.2010 - 16:03
Onpa söpösiä pikkuleipiä! :)

Marilele kirjoitti 01.12.2010 - 22:41
Suloisia pikkuleipiä!

MinnaT kirjoitti 06.12.2010 - 10:50
Kiitos kaikille! Pikkuleivät on molemissa talouksissa kadonneet parempiin suihin, pitää tässä leipoa uusi satsi :) Kummitytön kanssa voisi leipoa jotain uutta seuraavalla kerralla, saa resepti kirjaansa taas uuden ohjeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥