lauantai 6. maaliskuuta 2010

Suklaasydän...

Löytöeläinkoti piti Ystävänpäivänä pienen tempauksen nelijalkaisten ystäviemme hyväksi. Tarjolla oli vaikka mitä: arvontaa, eläinten katselua, mehutarjoilua, puffettia... Kaikki saadut tulot meni löytöeläinkodille eläinten tarpeisiin. Minua pyydettiin tekemään jotain makiaa puffettiin ja mielellänihän minä tein. Koska tempaus sattui olemaan sekä Ystävänpäivänä että laskiaisena, ajattelin tehdä tälläisiä "yllätys" muffineita.
Muffinit olivat gluteenittomia, laktoosittomia ja munattomia, näin ajattelin että kuka tahansa voi syödä niitä. Maistoin itsekin ja kyllä ne hyviä oli, vaikka hieman epäillytti, kun melkein kaikki "perus aineet" olivat poissa.

Muffineiden sisällä on Dumle suklaa sellaisesta pötkö paketista. Päällä mansikkatomusokerista tehty kuorrute ja sydän koristeita. Ai niin, ja vuokana oli sellaiset silikoniset sydämen malliset muffini vuoat mutta muoto ei kyllä näy... Tällä ohjeella voi muuten tehdä kakkupohjankin.

Ohje oli seuraavanlainen ja se löytyi Leivontaherkut-korteista:
n. 4,5 dl gluteenittomia jauhoja (vehnäjauhoja)
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g voita
2,5 dl laktoositonta maitoa
1 rkl vasta puristettua sitruunamehua

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sulata voi . Lisää jauhoseokseen sulatettu voi, maito ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja jaa se muffini vuokiin. Paista muffineja uunin keskiosassa n.10 min.Muffineita tulee n.25 kpl.
VINKKI! Jos leivot kakkupohjan, paista sitä 200 asteessa n.45 min. Voitele vuoka kookoshiutaleilla.

Aikaisemmat kommentit:
Ninnu kirjoitti 06.03.2010 - 23:50
Nam, onpahan herkun näköisiä :-))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥