maanantai 1. maaliskuuta 2010

Suklaa täytekakku

Sain eräänä iltana puhelun pikkuveljeltäni, joka kysyin haluaisinko tehdä hänelle syntymäpäiväkakun. Tottakait halusin! Toiveena oli jokin suklainen kakku, muutoin oli ihan sama millainen. Ehdotin sitten kakkua, joka oli:
- tavallinen vaalea 6 munan kakkupohja (ohje Ullan Unelmaherkut -kirjasta)
- suklaatäyte
- suklaakoristeita ja -pursotuksia.

Kakku kelpasi, joten sitten vain tekemään ja tämmöinen siitä sitten tuli:

(voi että kun tulee pimeitä kuvia ilman salamaa ja salaman kanssa taas palaa puhki, kuten alla...)

Suklaaruusut tehty sokerimassan ja kaakaon sekoituksesta, oli hyviä. Sokerihuurteet laitettu niin, että valkuaisella hieman "liimaa" ja sitten käytetty erittäin hienossa sokerissa. En nyt muista mistä vinkin nappasin... Huutakoot HEP, joka tunnistaa!

Pursotuksia uudella isolla koripunos- ja lehtityllalla, kun tuntui että muut on liian pieniä...
Suklaakerma on tehty niin, että hiljalleen lämmitetty 4 dl kermaa ja siihen sulatettu 100 g (1levy) Geishaa, laitettu jääkaappiin kylmettymään ja sitten vaahdotettu niinkuin tavallinen kerma. Täytyy kyllä sanoa, että NJAM, oli niin hyvää ja kulhokin tuli emännällä ihan nuoltua puhtaaksi. Tämmöistä suklaakermaa on monessa blogissa kehuttu maultaan ja helppoudestaan, joten pitihän sitä kokeilla ja samaa mieltä olen.

Sisällöstä lähikuvaa. Sisälle tuli sitten toiveesta Geisha-mousse ja diplomaattikreemi. Kakku oli hyvää ja toivottavasti siitä riitti kaikille

Aikaisemmat kommentit:

Pulla&Pitko kirjoitti 12.03.2010 - 17:26
Hieno kakku! Itse huomasin myös, että mulla on liian pienet tyllat, isommilla tulee tällasissa kauniimpaa jälkeä. Piti sitten ostaa uusia... Mut onhan ne pienemmät hyviä jossain muussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥