Helmikuun Ruoka Pirkka-lehdestä oli nyt ruoka  kokeilu vuorossa nämä Pyhätunturin pihvit, joita syötiin  Ystävänäpäivänä. Seuraavana päivänä lähdettiinkin reissuun muttei  Pyhätunturille tällä kertaa, että siinä mielessä pihvien nimi meni  metsään. Pihvien jämät otettiin kyllä mukaan, helpotti ruoanlaittoa kun ei tarvinnut pitkän ajomatkan jälkeen ruveta kokkaileen. 
Pihvit oli herkullisia, juusto oli ehkä hieman  voimakasta mutta se kyllä sopi tähän. Lisukkeenä meillä oli ihan  keitettyjä pottuja ja herne-maissi-paprika -sekoitusta, kun ei muistettu  ottaa puolukkaa jääkaapista... Pihvit oli aika täyttäviä, että yksi pihvi kyllä riitti ihan hyvin.
Ohje suoraan lehdestä: 
Pihvi taikina:
480 g porojauhelihaa
1 tlk ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Täyte:
150 g emmentaljuustoa
1 pkt poron kylmäsavupaistia
Kastike:
1 tlk ( 2 dl) pippurikastiketta (valmista kastiketta)
2 rkl mustaherukkahyytelöä
Sulata jauheliha.  Sekoita kerma ja korppujauhot ja anna turvota n.5 min. Hienonna sipuli  ja kuullota se rasvassa tai mikroaaltouunissa pari minuuttia. Lisää  korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri. Sekoita  tasaiseksi ja tee taikinasta tanko ja leikkaa se 10 palaan. Muotoile  paloista isoja, soikeita ja ohuita pihvejä. Levitä pihveille  kylmäsavuporo- ja juustoviipaleet ja taita täytteen päälle toinen puoli  pihvistä niin, että täytettä ei näy. Paista pihvit pannulla  rasvassa kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi, n.6-8 min tai paista pihvit uunissa 200 asteessa n.15 min.Kuumenna pippurikastike ja mausta se mustaherukkahyytelöllä. Tarjoa perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥