sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ei tullut Köpiä

Serkkuni poika kastettiin Kalevalanpäivänä. Poikaa on koko ajan sanottu Köpiksi, silloinkin kun hän oli vielä äitinsä masussa. Minä tarjouduin jo hyvissä ajoin sitten tekemään ristiäiskakun, jos vain tuleva äiti niin haluaa. Ja ihan sillä syyllä sain itseltäni luvan tilata sellaisen Karen Daviesin vauva muotin Have Your Cake & Eat It -verkkokaupasta. Vinkin löysin Tarjuskalta TaikinaTaivaasta. Tästä onkin muuten tainnut kehkeytyä yks mun suosikeista, kun aika paljon katselen sieltä mallia kakkujen tekoon, kuin myös tähän. Mutta takaisin ristiäiskakkuun...

Kakuksi toivottiin samantyyllistä kuin siskolla oli aikaisemmin, eli gluteenitonta ja laktoositonta. Ja minähän tein toiveiden mukaan ja kakkuhan oli jo todettu hyväksi ja maukaaksi. Koristeiksi äidillä oli toiveina nimilaatta ja vauva, värinä vaaleansininen mutta muuten sain vaapaat kädet ja tällainen siitä sitten tuli:

Vaaleansiniset pursotukset nestemäisellä sinisellä värjätyllä kermalla.

En halunnut vauvaa suoraan kakun päälle, joten otin muilta mallia ja tein peiton alle. Peitto sokerimassaa, tuttipullo, vauva ja ruusut marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Vauvan silmät ja hiukset tehty mustalla elintarviketussilla ja suu maalattu nestemäisellä punaisella värillä.

Ruusuihin vähän myös töpötelty kultaväriä antamaan eloa, samoin lehtiin vihreää.

Nallet ja nimilaatta myös marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Nallet väritetty nestemäisillä- ja tomuväreillä.
Ja nimeksihän tulikin Köpin sijasta VEIKKA OSKARI ALFRED, joka kuulemma tulee isosiskonsa "päättämänä". Onnea Veikalle ihanasta nimestä vielä tätäkin kautta ja näin myöhään.

Aikaisemmat kommentit:

Pioni kirjoitti 07.03.2010 - 10:16
Ihana! Tuo muotti on kyllä ihastuttava!

Ronja kirjoitti 13.03.2010 - 17:17
kävit kommentoimassa omar-vanilja leivosta, kiitos kommentista :) ne piristää aina.. ite mietin myös tota omar-karkkien sulatusta, mutta silloin teih noita vähän kiireessä ja en ehtinyt jäähdytellä.. olisi kyllä kannattanut, ku nuo kököt oli rumia!

KuuÄiti kirjoitti 28.04.2010 - 16:18
Täältähän löytyikin kaikkea mukavaa :) Ihanat sivut sinulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥