Runebergin torttuja on tullut tehtyä perinteisesti muffinivuokiin, suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja nyt halusin kokeilla pyöreää mallia. Halusin myös kokeilla erilaisempaa ohjetta, joten kokeiluun pääsi Nokke kokkaa!-blogin resepti. Tein kaksi kakkua, joista toisen vein töihin (ei ole kuvaa...) ja toisen jätin kotiin.
Ensimmäisestä kakusta unohdin innoissani munan, joten lisäsin sen viimeiseksi. Kakusta näytti tulevan vähän "läsähtänyt"... Mutta hyvää se kuitenkin oli! Vein myös mummoille palaset ettei itse tarvi kaikkea syödä.
Koristelu: vadelmahilloa (paistonkestävää)
tomusokerikuorrutusta
Ensimmäisestä kakusta unohdin innoissani munan, joten lisäsin sen viimeiseksi. Kakusta näytti tulevan vähän "läsähtänyt"... Mutta hyvää se kuitenkin oli! Vein myös mummoille palaset ettei itse tarvi kaikkea syödä.
Ohje suoraan Nokke kokkaa sivuilta, suluissa mun:
n. 20 cm vuokaan (mulla n.22cm vuoka, töihin n.25cm foliovuoka)
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
½ dl korppujauhoja
3/4 dl piparkakun muruja
½ dl mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
½ dl korppujauhoja
3/4 dl piparkakun muruja
½ dl mantelijauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Koristelu: vadelmahilloa (paistonkestävää)
tomusokerikuorrutusta
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää maidon kanssa taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (laitoin hillo nokareet ennen uuniin laittoa) ja paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Kumoa kakku (ja käännä toisin päin, että hillot tulee päälle) ja anna jäähtyä. Koristele hillolla ja sokerikuorrutteella (tein tomusokerista ja sitruunamehusta).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista ♥