torstai 10. lokakuuta 2013

Vaniljaa ja kinuskia


Monen kokeiluversion jälkeen päätin tällä kakulla osallistua nami-hiiren järjestämään "täytekakussa maustettua rahkaa" kisailuun. Vaihtoehtoina oli tehdä tavallinen täytekakku tai modernimpi hyydykekakku. Minä tein molempiin oman version, joista sitten oma raatini valitsi hyydykekakun paremmaksi :D Ensimmäistä versiota hieman tuunaten, sain tämän Vaniljaisen kinuskiomena -kakun kehiteltyä ja sillä lähdetään kisaamaan! :D

Vaniljainen kinuskiomena
Pohja: 
100 g digestive keksejä
38 g voita

Vaniljatäyte:
3 liivatelehteä + 1 rkl vettä
3 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
2/4 dl tomusokeria

Omenatäyte:
3 omenaa
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kermaa

Omenatäyte: Tee ensin omenatäyte. Kuori ja pieni omenat pieniksi kuutioiksi. Kiehauta sokeri ja kerma kinuskiksi ja lisää omenakuutiot varovasti sekoittaen. Anna jäähtyä.

Pohja: Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan (n.18 cm halk.) pohjalle.

Vaniljatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Kiehauta vesi esim. kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita liuos tasaiseksi. Kaada liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan sekoittaen.

Kokoaminen: Laita vaniljatäytettä keksi (tai muun) pohjan päälle n.1/3 verran. Laita omenatäyte keskelle. Laita loppu vaniljatäyte varovasti omenatäytteen ympärille ja päälle niin, että se jää piiloon. Nosta yöksi jääkaappiin hyytymään. Koristele omenaviipaileilla.

5 kommenttia:

  1. Kaunis kiitokseni kiinnostuksestasi kakkujen kisailua kohtaan !

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Itsekkin olen ajatellut osallistua kisaan. Täytyisi vielä toteuttaa idea mikä päässä liikkuu. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa osallistua, se on kisan järjestäjälle aina mukavaa :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥