maanantai 7. lokakuuta 2013

Pullaa ja epäonnistumisia


Viime perjantaina (4.10.) vietettiin korvapuustipäivää. Itse en jaksanut alkaa leipomaan vaan hain Citymarketista tuoreet omenamarmeladi-puustit kahville, kun serkkuni tuli hakemaan isäni hänelle tuomaa kangasta. Isähän sattui laskeutumaan Nairobiin pari tuntia ostoskeskus ammuskelun alkamisen jälkeen. Hyvin oli kuitenkin kaikki mennyt ja nyt hän on jo kotona :)

Kardemummakakkuakin yritin tehdä mutta siinä päti "kolmas kerta toden sanoo" -sääntö. Kaksi kertaa yritin Pullahiiren kirjassa olevalla ohjeella; ensimmäisellä kerralla kakku nousi komeasti, sitten se lösähti ja jäi raa'aksikin. Toisella kertaa puolet tarttui vuokaan kiinni ja sekin jäi hieman raa'aksi.

Kolmannelle kerralle vaihdoin ohjetta, tällä kertaa ohjeena oli Cake Dreamin Kardemummakakku. Tämä onnistui tosi hyvin, soodan vuoksi siitä vain tuli tuommoinen tumma, Pullahiiren olivat pelkällä leivinjauheella ja tuli vaaleata. Ohje otettu talteen suoraan Cake Dreamin sivuilta :)


Kardemummakakku
2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Sekoita munat, sokeri, kerma ja voisula. lisää joukkoon siivilöidyt ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 astetta n.50-60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥