sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

SLY27: Valkosuklaa-mansikkakakku


Taas juhlittiin Eetua :D Herra täyttää tiistaina (15.7) 12-vuotta, joten SLY27 heinäkuun paketissa ollut kakun ohje tuli kuin tilauksesta :) Tällä kakulla herkuteltiin viikonloppuna. Ohjeen valdelmat vain vaihtuivat mansikoihin ja päällisen hillo+vaahtokarkkikuorrute mansikkakiilteeseen ja kermavaahtoon. Valkosuklaastakin n. ruokalusikallinen kärähti mikrossa mutta sain sen eroteltua pois eikä se maistunut kakussa ollenkaan. Sankari itse ryöväsi isännän lautaselta kakkua, kun silmä vältti :D Kakkuun käytin SLY-paketeista löytyineitä aineksia. Kakun tein alkuvuodesta ostamaani Lekuen irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan 23 cm.


Pohja
4 munaa
1,5 dl Siro erikoishienoa sokeria
1 dl spelttijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus
1-2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa (/-tuorejuustoa)
100 ga valkosuklaata sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
2 rkl Siro erikoishienoa sokeria
150 g mansikoita
2 rkl vettä (/mansikkamehua)

Pinnalle
mansikoita
sokerikiille

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200-asteessa n.7 min. Kumoa levy sokeroidulle leivinarkille. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi samankokoista pyörylää tai jos teet leivoksia, paina halkaisijaltaan n. 7 cm leivosmuoteilla 6-12 leivospohjaa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka (/-tuorejuusto) sekä sulatettu valkosuklaa, vaniljasokeri, sokeri ja mansikat. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna vesi (/mehu) kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Laita irtopohjavuoan (tai leivosvuokien pohjalle leivoslevyt), kostuta vanilja-maidolla. Lusikoi päälle täytettä. Nosta päälle toinen pohja (tai leivoslevy) ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku (leivokset) ja koristele.

6 kommenttia:

  1. Oi kun herkullisen kesäinen kakku :P

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista, Redrose emo, nami-hiiri ja Kimara :) Kakku oli oikein hyvää ja kesäistä, reunaa olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla ja tähän sen sitten päätin laittaa :D

    VastaaPoista
  3. Tuo reuna on niin kivan näköinen. Ja kakkukin varmasti herkullista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa kommentista. Kakku oli kyllä todella hyvää, suosittelen kokeilemaan. Varmasti sopii myöskin muutkin marjat/hedelmät :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥