keskiviikko 6. elokuuta 2014

Marenkijäätelökakku


Niin se kesä oli ja meni, tai siis kyllähän se vielä ilmojen puolesta jatkuu mutta loma on loppunut ja arkeen palattu :) Kulunut kesä on lämmön puolesta ollut ennätyksellinen: 50 vuoteen ei ole kuulemma ollut näin lämmintä ja tänään taitaa olla peräti 32. hellepäivä peräkkäin... Joten leipomiset on kesältä jäänyt aikasta vähiin, ja eipä tuota kotonakaan kovin ole viihtynyt :D Me "hullut" kävimme viikon lomareissun Madeiralla, ei niinkään lämmön vuoksi vaan maisemien. Ja niitähän oli! Pitää joitakin kuvia tännekin laittaa, kunhan ne saa läpi lärättyä :)

Tätä kakkua kuitenkin nautimme heinäkuun puolessa välissä vanhempieni luona Eetu 12v. kunniaksi :) Oikein herkkua oli tällä ilmalla, vaikka uuni hetken aikaa puski lisä lämpöä. Myöskin nopea tehdä, juurikin sopiva kesän yllätysvieraita varten, kunhan vain jätskiä on malttanut jättää pakastimeen :D Hillo ja jäätelö voivat sitten olla oman maun mukaan, mulla oli nyt kuningatarhilloa ja vaniljajäätelöä, nam! Tämän ohjeen lähetin SLY-parilleni kesäkuun paketissa.

1 torttupohja (esim. kaupan valmis)
n. 1-2 rkl hilloa
1/2 litraa jäätelöä

Marenki
3 munanvalkuaista
150 g (6 runsasta rkl) hienoasokeria

Laita torttupohja uunin kestävälle tarjoilualustalle. Levitä päälle hilloa n. ruokalusikallisen-kahden verran, niin että pohja peittää ohut hillokerros. Vatkaa valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen, marenki on valmista, kun käännät kulhon ylösalaisin eikä se valu. Pilko jäätelö hillon päälle ja levitä marenki jäätelön päälle. Paista 220 astetta 2-3 min. tai niin kauan, että marenki muuttuu kullanruskeaksi. Tarjoa heti, marenki päällä on kuumaa mutta jäätelö sen alla kylmää kylmää.


Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella :) Sankari vietti pienen lepohetken naapurin puolella. On se mukava, kun on sellaiset naapurit, jotka eivät heti hernettä vedä nenäänsä, jos vanhus eksyy heidän puolelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥