Sain SLY27 kesäkuun paketissa ohjeen tähän jäädykkeeseen. Kiireinen loma ollut, kun en itse ole ehtinyt äidin raparperipuskassa käydä mutta onneksi tuota väliä kulkevat muutkin :) Ja näin, kun kotiuduin, odotti pussillinen raparperia kuistilla. Pitääkin kuskille jotekin saada maistijaiset ,D
Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun jäädykettä tein. Laitoin koko jäädykkeen rasiaan mutta seuraavalla kerralla teen sen esim. silikonisiin muffinivuokiin, tulee sopivat annokset. Hyvää tämä oli, maistui kuin raparperi keitolle, johon on sekoitettu kermaa :) Mulla jäädyke hurisi koneessa tunnin verran, sitten oli pakasteessa n. 6 tuntia ennen maistamista. Ranskankermaa laitoin purkillisen, eli 200 g :)
400 g raparperia
1 dl vettä
(2 oksaa tuoretta rakuunaa)
1 dl (stevia) sokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl (kevyt) ranskankermaa
Huuhtele raparperit ja paloittele ne. Pane raparperit, vesi (ja rakuuna) kattilaan, keitä kansi päällä hiljaa poreillen viisi minuuttia. Sekoita sokeri, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri joukkoon. Anna jäähtyä.
(Poista rakuunan oksat.) Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäätelökoneeseen tai vuokaan ja anna jäähtyä vähintään 4 tuntia. Sekoita seosta pari kertaa pakastumisen aikana. Tarjoile mansikoiden kera.
Ihanan erilainen ohje =)
VastaaPoistaKiva ohje, varmasti myös maistuvaa!
VastaaPoistaKiitos kommenteista redrose emo ja minttu. Erilainen mutta mukava ohje oli, eikä jää unohduksiin :)
VastaaPoista