tiistai 26. toukokuuta 2015

Äitienpäivän torttu

Miehelle tuli työkomennus Äitienpäivä viikonlopuksi, joten emme päässeet äitiemme luo kakulle. Tein sitten pienen tortun, jota pikkuvelikin tuli syömään :)


Tortun pohjan ohje on Onnelilta mutta ehkä kolmen munan voisi olla minun vuokaan parempi, pitää kokeilla. Tästä tuli nyt ehkä vähän liian matala minun makuuni :) Yritin nimittäin sellaista tavoitella, mitä kaupoissa on. Päälle vispasin 2 dl kermaa, jonka maustoin 2 rkl sokerilla ja 1 ml Turkin vaniljalla, tuli muuten todella hyvää!! Sitten vielä kotimaisia mustikoita ja vadelmia pakastimesta ja juustohöylällä höylättyä suklaata :) Oikein herkku!


Päivällä vähän chillailtiin Eetun kanssa takapihalla, minä söin salaattia, join tuoremehua ja luin isältä vuosikausia lainassa ollutta kirjaa :D Eetu puolestaan halusi nurmikolle syömään sikanokkaansa, paikkaa ei vain herra tahtonut löytää, piti minun sitten pysäyttää ja sanoa, että syö tässä. Oli nimittäin naapurin puolellekin jo menossa... :D Nokan jälkeen "tilukset merkattiin" ja sitten olikin hyvä mennä sisälle juomaan ja tirsoille uudelle pedille <3



Torttu pohja (kopsattu Onnelilta)
2 kananmunaa
60 g sokeria
60 g vehnäjauhoja

Voitele ja jauhota/korppujauhota noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan torttupohjavuoka. Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä ja taikina alkaa irrota reunoista. Anna pohjan jäähtyä hetki. Varmista veitsellä tarvittaessa, että torttulevy irtoaa vuoasta ja kumoa se alustalle.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä, pitäneekin paistaa pohjia pakkaseen varalle :) Onkin kiva, kun ei tartte enää kaupasta näitä ostaa. Näillä torttupohjilla saa kyllä nopeasti herkullisen tortun kahvipöytään :)

      Poista

Kiitos kommentista ♥